Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

KSC: 4 arany, 5 ezüst és 1 bronz érem a kéttusa Európa bajnokságon!

Rate this item
(1 Vote)

Az Utánpótlássport.hu portál számolt be arról, hogy a Kőbánya Sport Club (KSC) öttusa szakosztálya a Törökországi Kusadasiban megrendezett kéttusa Európa bajnokságon 4 arany, 5 ezüst és 1 bronz érmet szerzett  a kontinens legjobbjai között! A KSC tizenhárom fiatal versenyzőinek múlt heti eredményessége a csapat edzőjét, Geleta Balázst is meglepte.

Egy-két versenyzőtől számítottam jó eredményre, de az már kisebb meglepetést okozott, hogy ennyi dobogós helyezést tudtunk elérni. Annak fényében különösen szépen szerepeltünk, hogy rendkívül erős mezőny gyűlt össze Kuşadasiban.” - mondta Geleta Balázs az Utónpótlássport.hu portálnak.

A verseny lebonyolítása eltért az itthon megszokottól: a sportolóknak a kettéosztott futószám közben kellett úszniuk, ráadásul a hullámzó tengerben. A 10 és 15 éves kor közötti magyar résztvevők azonban remekül alkalmazkodtak a körülményekhez. A verseny első napján a vegyes váltók küzdelmeiben Dobronyi Dorina és Miszlai Máté, valamint Wielkiewicz Lara és Tompos Tamás ezüstérmes lett, az Illés Katrin, Kovács Zénó páros pedig bronzot nyert.

Az egyéni versenyben taroltak a magyarok: Papolczi Emília és Erdős Rita első, Illés Katrin, Dobronyi Dorina és Wielkiewicz Lara második helyezést ért el. A csapatverseny mindkét aranyérmét a magyarok hozták el: az Erdős Rita, Illés Katrin, Balogh Orsolya összetételű együttes és a Szalai Zalán, Miszlai Máté, Kovács Zénó alkotta gárda is a legjobbnak bizonyult a tizenöt ország versenyzőit felvonultató mezőnyben.

A Kőbánya SC-ben hat éve működik az öttusa-szakosztály. Létrehozásának fő célja az volt, hogy az úszók közé be nem férő fiatalok ki tudják próbálni magukat másik sportágban. A fiatal szakosztálynak jelenleg mintegy ötven igazolt versenyzője van.

Az eredmények, képanyag és további információ megtalálható a KSC öttusa szakosztályának Facebook oldalán: https://www.facebook.com/kscottusa

Forrás: Utánpótlássport.hu, Geleta Balázs, KSC öttusa

Last modified on Thursday, 05 November 2015 22:48

Hírek

Régi képek, emlékek

Lakótelep a világ végén
Az iskola
Részből egész
Épül a lakótelep
Épül és szépül
Még nincs kész
Dolgos kezek
Építési terv
Régi újhegyi kép
Árkok és házak

Közösségi Hírek

Mondja el Ön is véleményét a reptéri zajvédelmi intézkedési tervről!

Mondja el Ön is véleményét…

Tisztelt Kőbányai Lakosok!A környezeti zaj értékeléséről és kezeléséről szóló 280/2004....

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia