Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Olimpiai bajnok szerződött a Kőbánya SC-hez

Rate this item
(1 Vote)

Egy plusz egy évre szerződött a Kőbánya SC-hez Risztov Éva nyílt vízen olimpiai bajnok, normál medencében háromszoros vb- és hatszoros Eb-ezüstérmes, rövid pályán hatszoros kontinenselső úszó. A megállapodást október 1-jén írta alá Risztov Éva Dr. György István klubelnökkel, Gyárfás Tamásnak, az úszószövetség (MÚSZ) elnökének, Kiss Lászlónak, a válogatott szövetségi kapitányának, Turi György vezetőedzőnek és Radványi Gábor alpolgármesternek a jelenlétében. 

 

Dr. György István, Gyárfás Tamás, Risztv Éva, Turi György, Radványi Gábor és Hajdu Péter

A londoni olimpia 10 kilométeres versenyének aranyérmese a sajtótájékoztatón a klubváltásról szólva emlékeztetett rá, hogy Debrecenben lejárt a szerződése, közös megegyezéssel távozott, és folytatja immár korábbi egyesületénél, egykori mesterével Turi Györggyel a felkészülést a jövő évi ötkarikás játékokra. Úgy fogalmazott, arra készül, hogy "nagyon szépen" zárja le pályafutását - komoly munkáért és komoly eredményért jött Kőbányára. "Mindent megteszek, hogy Rióban eredményes legyek, és nagyon színes éremmel térjek haza" - jelentette ki a harmincéves úszó. 

Dr. György István, a KSC elnöke örömmel fogadta Risztov Éva hazatérését Kőbányára, amely nagy esemény a szakosztály életében, hiszen az egyesületnél kellenek a példaképek. Bízik benne, hogy méltó körülményeket tudnak biztosítani az olimpiai bajnoknak, aki gyerekként a Kőbánya SC-ben kezdett úszni, és most visszatért sikerei helyszínére.

 

A szerződés aláírása, Risztov Éva és Dr. György István, MTI Fotó: Illyés Tibor

Turi György elmondta, hogy találkozásuk meggyőzte, "Évi komolyan gondolja a közös munkát". Felidézte a közös múltat, megemlítve, hogy irodájában még mindig fő helyen van az úszónő fotója. Beszéde végén a "Kőbánya családban" köszöntötte a klub új tagját.

Kiss László szövetségi kapitány kiemelte, hogy "Éva hazatért". 5 éves kora óta ismeri, és emlékszik arra, hogy akkoriban hogyan nézett fel Egerszegi Krisztinára, és már gyermekként eldöntötte: úszó akart lenni.

Hajdu Péter, a Kőbánya SC alelnöke úgy látja, hogy Risztov Éva példaként fog szolgálni az egyesület fiatal tehetségei számára.

Gyárfás Tamás MÚSZ-elnök elmondta, hogy Kőbánya volt, van és lesz. A klub folyamatos eredményessége is garancia rá, hogy ismét sikeres lesz a Turi-Risztov kettős. Fontosnak nevezte a klub biztos hátterét, amit a kerületi önkormányzat támogatása garantál.

Radványi Gábor kőbányai alpolgármester szerint Risztov Évának nagy a felelőssége, hiszen példakép és inspiráló erő az egyesület fiataljai számára. Büszkén jelentette ki, hogy a KSC az ország egyik legnagyobb utánpótlás egyesülete. Az önkormányzat azon dolgozik, hogy Kőbánya az úszássport fellegvára legyen - tette hozzá.

 

Risztov Éva és Turi György, MTI Fotó: Illyés Tibor

Az olimpiai címvédő a nyári kazanyi világbajnokságon már megszerezte a riói ötkarikás kvótát.

Forrás: MTI

Last modified on Friday, 02 October 2015 10:22

Hírek

Régi képek, emlékek

Zajlik a munka
Áll a szobor
Még nincs kész
Épül a Mély tó
Minden a helyére kerül
Árkok és házak
Épül a lakótelep
Építik a tavat
Részből egész
Már állnak a házak

Közösségi Hírek

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a fővárosi közszolgáltatók

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a…

Tavaszi nagytakarítást szervez április 21-én és 28-án (vasárnap) a BKM...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia