Kőbányai Közösségi Hírlap

Éremeső az országos sakk csapatbajnokságon

Rate this item
(1 Vote)

Az Aquaréna-Kőbánya SC csapatai 2015-ben is kitettek magukért: a gyerekcsapat ezüstérmes, az ificsapat pedig bronzérmes lett. Ezzel a kőbányai egyesület a bajnokság legeredményesebb csapata lett.


A kőbányai egyesület az ország egyik legnépesebb és legsikeresebb utánpótlás-nevelő csapata, ennek megfelelően négy csapatot is indított a 2015. augusztus végén megrendezett Országos Gyermek és Ifjúsági Sakk Csapatbajnokságon.

A csapatbajnokság mindig más hangulatú, mint az egyéni versenyek: gyerekek a csapat érdekében sokszor emberfeletti küzdelemre is képesek, működik a csapatösszetartás, együtt örülnek egymás sikereinek, együtt lendülnek át a kudarcélményeken is.

Ennek megfelelően a hangulat ezen a bajnokságon is forró volt, erre a külső körülmények is rájátszottak. A verseny egy lapostetős tornacsarnokban zajlott, ahol az augusztus végi kánikulában a hűtés teljesen hiányzott. A gyerekek napi 6-8 órán át játszottak a bőven harminc fok feletti katlanban, vizes törölközővel a nyakukban szőtték a terveket, számolgatták a kombinációkat.

Gyerekcsapatunk az utolsó fordulóban is esélyes volt a győzelemre, végül szinte az utolsó utáni percben, mindössze fél ponttal került a második helyre. Így is hatalmas teljesítmény volt tőlük, negyedik kiemeltként a második helyen végezni. Az ezüstérmes csapat tagjai: Kovács Patrik Zsolt, Karácsonyi Kata, Bangha Ottó Péter, Füle Simon, Pervai László, Rahimkulov Margarita, Kovácsi Sára.

Ificsapatunk szintén negyedik kiemeltként kezdte meg a versenyt. Itt is voltak nagy küzdelmek, billent a mérleg mindkét irányba, megcsillant még az arany lehetősége is. Végül, mindössze egy ponttal elmaradva az elsőtől, bronzérmet vehettek át sakkozóink. A csapat tagjai: Farkas Richárd, Marjanovics Annamária, Urhegyi Márton, Polyik Péter, Kiss Péter és Karácsonyi Gellért. Marci és Gellért táblájukon a legtöbb pontot szerező játékosként a tábladíjat is elhozták.

Edzők és csapatvezetők: Korpics Zsolt szakosztályvezető, Krizsány László, Nógrády Vilmos, Hegyesi Zoltán, Gyömbér Tamás, Révész Máriusz

Gratulálunk a csapatnak, a fiataloknak, csapatvezetőiknek és edzőiknek!

Bangha-Ónody Csilla

Last modified on Monday, 28 September 2015 19:31

Édua Infomédia

Top Desktop version