Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

A bringások harca a kőbányai pincejáratokban

Rate this item
(1 Vote)

Augusztus második szombatján hatodik alkalommal feszültek egymásnak hazánk hegyibringásai, hogy dacolva a rendkívüli körülményekkel eldöntsék, hogy ki az úr a föld alatt. 2010 óta minden évben megrendezésre kerül hazán legkülönlegesebb kerékpáros versenye, a MOFÉM Underworld Kupa, amely a többszáz éves kőbányai tárnarendszer mélyére vezeti le a bringásokat.

 

A Merkapt Sportközpontban megtartott futamok a megszokott módon, öt külön etapban zajlottak: a próbafutamon a versenyzéssel ismerkedők indulhattak, őket a női és junior korú indulók követték, majd a férfiversenyzők álltak rajthoz, életkor szerinti felosztásban, három 70 perces futamban.

Az U19-esek között a Cube-Csömör fiataljai taroltak, a fiúk között Fördős Gergő, a lányok között Fördős Kata nyert meggyőző fölénnyel. Sőt, az utóbbi olyan jól teljesített, hogy az abszolút női dobogóra is felállhatott másodikként, őt csak Dr. Cseh Veronika (Alpinbike), az összetett női győztes tudta megelőzni, míg a harmadik leggyorsabb nő Füzy Anna (Trek SE) lett.  A felnőtt férfiak között Gérnyi Balázs (Újbuda Superior MTB SE), a master1-esek között Blazsó Márton (VKE-Nelson), míg a master2-es futamban Medgyes Gábor (KTM Test Team) diadalmaskodott.

 

„Nagyon örülünk, hogy a szombati munkanap ellenére 200 fölött volt az indulók száma, reméljük, hogy mindannyian kellemes élményeket gyűjtöttek. Sokat gondolkozunk évről-évre azon, hogy mivel színesítsük a versenyünket. Mivel mind a sportközpont, mind a föld alatti járatrendszer adottságai állandók, így a pálya nyomvonalának kialakításában nagy változásokat nem tudunk eszközölni, viszont a rendezvény körítése és szolgáltatásai terén sikerült újat mutatni. Elég csak a pálya mellett, a versenyzők számára felállított, 5x15 méteres vízforgatós mobiluszodát említeni, hiszen ez önmagában is kuriózum, de emellett egy szurkolói zóna is kialakításra került.” – adott rövid összefoglalót Fülöp Miklós,a MOFÉM Underworld Kupa főszervezője.

Szükség is volt a verseny utáni nyugtató fürdőre, hiszen a földfelszín 38 fokos hősége és a pince 15 fokos hűs levegője, illetve a verseny feszített tempója éppen eléggé megviselte a résztvevők szervezetét.

A MOFÉM Underworld Kupa esetében nem szokatlan az élénk médiaérdeklődés, nem volt ez másként most sem, több televíziós társaság forgatott a helyszínen, sőt egy hírügynökségi tudósításnak hála a világsajtóba is bekerült a budapesti mountain bike rendezvény híre.

A rendezvényről készült hivatalos összefoglaló videó EZEN a linken vagy a cikk alatt tekinthető meg.

Last modified on Wednesday, 19 August 2015 21:48

Media

Hírek

Régi képek, emlékek

Föld út
Az iskola
Dolgozik a daru
Minden a helyére kerül
Zajlik a munka
Régi kép
Áll a szobor
Látkép
A Gergely-bánya
Folyik az építkezés

Közösségi Hírek

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a fővárosi közszolgáltatók

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a…

Tavaszi nagytakarítást szervez április 21-én és 28-án (vasárnap) a BKM...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia