Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Tarolt a Hungaroringen a Kőbányai Torna Club

Rate this item
(1 Vote)

A KTC színeiben öt versenyző, négy távon, hét kategóriában, összesen öt arany és két ezüst érmet szerezett a III. Tour de Ring kerékpáros hétvégéjén. A június 11-12. között megrendezett viadalokon (24 órás, 24 körös, éjszakai valamint gyermek verseny) az egyesület nyolc tagja vett rész, közülük hatan dobogória is állhattak – többen két kategóriában is.

Szombaton 14 órakor rajtolt az embert próbáló VelenceBike RING24 elnevezésű 24 órás verseny a Hungaroringen, ahol csapatban és egyénileg is lehetett gyűjteni a köröket egy teljes napon keresztül. A megmérettetésen a Kőbányai Torna Club színeiben Dr. Kovács Kristóf indult, aki 152 kör (645 km) megtétele után az abszolút ezüstéremmel, de a legjobb magyarként távozhatott. Csupán három körrel maradt le a győztes szlovák Zdeno Vojticko mögött.

Fotó: Bak Ferenc

Tudtam, hogy szombaton tudok gyorsan menni, vasárnapra nem leszek olyan állapotban, hogy nagyon sietni tudjak, így szombaton délután folyamatosan a 6 fős váltók erős soraival igyekeztem menni, és egyben kontrollálni a dobogóra esélyes egyéni versenyző társakat. Ez maximálisan eredményesen sikerült, egészen este 11 óráig folyamatosan 33-34 km/h-s átlagot mentem, szépen adtam a köröket az egyéni versenyzőknek. Az éjszaka is jól telt, nagyobb holtpont nélkül két kisebb 5 perces megállással, de azért már lassabb tempóban (29-30 km/h). Hajnalban jött a kalapácsos ember, és fél hétkor ki kellett mennem a boxba, és leülnöm, mert akkor a szervezetem kezdte megadni magát. De szerencsémre a segítőim bíztatása, és némi táplálék elfogyasztása után újult erővel vágtam neki a folytatásnak, és innentől már egyenletesen tartottam a második helyem.” – mondta Kristóf a verseny után.

A szombat esti 13 körös NightRide-ot is eredményesen zárták a KTC-sek: a Tóth Éva a nők között az abszolút harmadik helyen végzett, ami számára a master női kategória dobogójának legfelső fokát jelentette. Specziár Viktor az abszolút második helyen zárta a versenyt, így kategóriájában - master férfi – az első helye végzett. Mindketten magabiztos, több mint 3 perces előnnyel értek célba. Jó bemelegítés volt ez a másnapi 24 körös versenyre.

A vasárnap 10 órakor rajtoló a 24 körös versenyen Tache Marike (KTC  - Team Milawo) a nők között végig toronymagasan vezetett, lényegében végig az élbolyban helyezkedett, és győzött. Férfiaknál pedig Specziár Viktor a Master kategóriát nyerte magabiztos előnnyel.

Marike beszámolója a versenyről: „A verseny alatt igazán jól éreztem magam, hamar ráéreztem a pálya ritmusára, a 40C° meg kifejezetten jól esett. A fiúk nem nagyon szorítottak le, sőt, úgy éreztem tetszett, amit csinálok.  A vége felé még jobban fokozódott a tempó, az utolsó előtti körben pedig Specziár  Viktornak sikerült pár emberrel elmennie és megnyernie a Férfi Master kategóriát. Erre a támadásra már nem tudtam megfelelően reagálni, így fél percre jöttem meg a mezőnnyel abszolút 24. helyen, 5 percre az első helyezettől, első nőként.

A hétvége legeredményesebb és egyben legfiatalabb KTC versenyzője pedig Majoros Dávid volt, aki a szombati és a vasárnapi gyermekversenyt is megnyerte utánpótlás kategóriában, így két arannyal zárta a hétvégét.

Forrás és képek: Vuelta Sportiroda

Last modified on Thursday, 16 July 2015 08:43

Hírek

Régi képek, emlékek

Folyik az építkezés
Régi kép
Zajlik az éptkezés
Épül a lego-ház
Az iskola
Átadó ünnepség
Dolgozik a daru
Részből egész
Épül a lakótelep
Látkép

Közösségi Hírek

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a fővárosi közszolgáltatók

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a…

Tavaszi nagytakarítást szervez április 21-én és 28-án (vasárnap) a BKM...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia