Kőbányai Közösségi Hírlap

Díjkiosztó ünnepség a Zsíros Tibor Kosárlabda Akadémiában

Értékelés:
(2 szavazat)

Megtelt a Zsíros Tibor Kosárlabda Csarnok az akadémia évzáró ünnepségén június 11-én. A tavaly nyáron átadott csarnokban több száz gyermek és fiatal sportoló várta izgatottan a díjak és oklevelek átadását. Az eseményt megtisztelte jelenlétével Ildikó asszony, Zsíros Tibor özvegye, dr. György István Budapest Főváros kormánymegbízottja, Kovács Róbert polgármester, Radványi Gábor és dr. Pap Sándor alpolgármesterek, valamint Edényi László elnökségi tag. 

 

Az eseményt Hajdu Péter, a KDSE elnöke nyitotta meg, majd köszöntötte a megjelenteket. Kovács Róbert polgármester beszédében úgy fogalmazott, hogy a sok gyereket és fiatalt látva kijelenthető, érdemes volt megépíteni a csarnokot, elindítani az akadémiát. Megköszönte a szülők áldozatvállalását, valamint az edzők és a szakemberek munkáját, amely nélkül nem valósulhattak volna meg az elért sikerek. A nyárra feltöltődést kívánt a sportolóknak, hogy szeptembertől új lendülettel folytassák a munkát a további sikerekért.

 

Dr. György István Budapest kormánymegbízottja Zsíros Tibor születésének 85. évfordulójáról emlékezett, aki sajnos már nem érhette meg a róla elnevezett csarnok megnyitását. A kormánymegbízott felidézte, hogy az Európa-bajnok sportoló Kőbányán, a Szt. László Gimnáziumban kezdte pályafutását. "Zsizsi bácsi születésének 85. évfordulójára emlékezünk, aki egy nagy sportoló, egy nagy pedagógus és egy olyan nyíltszívű ember volt, aki mindenkinek segítő kezet nyújtott, akinek szüksége volt rá. Emlékét, személyiségét, példamutató emberségét és sportolói nagyságát megőrizzük az utókor, főleg a fiatal nemzedék számára. "

 

Ezután következett a várva várt eredményhirdetés, mely a 2014/15 évi Kőbányai Kenguru Kupa végeredményének ismertetésével kezdődött. A kupa részvevő csapatai a Bakáts Bocsok, Bakáts Farkasok, Csipet Csapat, Kada DSE, Keresztúri Szellemek, Kőbányai Darazsak Sárgák, Kőbányai KisDarazsak, Mádi Mókusok, Pannónia II., Pestlőrinc, Sasok'2005, Szt. László DSE, Telepes Tigrisek és a Zuglói Sasok voltak.

 

A végső győzelmet a Kőbányai Darazsak Feketék csapata szerezte meg, második lett a Hermann Sasok, míg a harmadik helyen a Pannónia I. csapata végzett. Hagyományosan díjat kaptak a korosztályok legjobbjai is: Vereb Daniella (U19), Szőke Olivér (U18), Tatár Lotti (U17), Úr Mátyás (U16), Püspöki Lotti (U15), Faragó Zsombor (U14), Püspöki Vanda (U13), Csató Ildikó és Pafféri Péter (U12), valamint Kutrik Dóra és legifjabb Hajdu Péter (U11). A bajnoki év legjobb edzője Sámuel Gergő, az országos döntőbe jutott U12 csapatunk edzője lett.

 

Idén először osztottuk ki a Zsíros Tibor ösztöndíjat, melyet Ildikó asszony alapított és melynek kamataiból 25-25 ezer Ft-os támogatást kapott Farkas Eszter és Varga Balázs. A díjakat vendégeink adták át a sportolóknak.

 

Az esemény Radványi Gábor alpolgármester zárszavával ért véget, aki a Zsíros Tibor Kosárlabda Akadémiát Budapest kosárlabda-fellegvárának nevezte, és azt kívánta, hogy a sportolók a megkezdett utat folytassák a sikerekért, eredményekért.

  

További képek a Darazsak Facebook oldalán.

Forrás és képek: Darazsak.hu

Utoljára frissítve: 2015. június 16., kedd 14:12

Édua Infomédia

Top Desktop version