Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Disc Golf bemutató nap a Sportligetben április 11-én

Rate this item
(1 Vote)

Disc Golf bemutató nap lesz Kőbányán, a Sportligetben április 11-én, 10:00-12:30 óra között. 

Mi az a disc golf?

A disc golf a frizbivel játszható játékok egyik, Magyarországon sajnos még nagyon kevésé ismert vállfaja. A „golf” elnevezés nem véletlen, hiszen a sport leginkább a hagyományos golfhoz hasonlít, azonban a frizbi golfban nem a labda lyukba gurítása a cél, hanem egy kifejezetten erre a célra létrehozott célpont (úgynevezett kosár) eltalálása egy frizbivel, lehetőleg minél kevesebb dobásból. 

A frizbi golf mellőzi a hagyományos golfot körülvevő, drága, elit, elérhetetlen sport atmoszféráját: a sportág a természetben, minimális eszköz befektetéssel gyakorlatilag bárhol játszható, az élő környezet bármely átalakítása nélkül. Amellett, hogy kitűnő szabadidős tevékenység, növeli az állóképességet és a koncentráló képességet. A sportot komoly fizikai vagy sportolói előképzettség nélkül bárki, bármilyen korban elkezdheti.

Habár kis kreativitással bárki kinevezhet magának célpontokat és azokra dobálhat frizbikkel, a világban a sportot frizbi golf pályákon játszák. Ezeket a pályákat jellemzően közparkokban, város széli réteken, erdőkben szokták felépíteni. Habár a „felépítés” szó valószínűleg túlzás, hiszen pályát az élő környezet bármilyen átalakítása nélkül létre lehet hozni.

Program célja: A Magyar Frizbi Szövetség (MFSZ) által rendezett program egy ingyenes rendezvény, amelynek elsődleges célja, hogy a kőbányai lakosok megismerkedjenek egy újszerű szabadidős sportággal és kipróbálhassák azt. Az MFSZ hosszabb távú célja egy fixen telepített disc golf pálya létrehozása a Sportligetben, a bemutató nap ilyen tekintetben arra is szolgálna, hogy az Önkormányzat kollegái, élőben láthassák, hogy pontosan mire vonatkozóan is fognak kérelmet kapni.

Program helyszíne, ideje: Kőbánya, Sportliget, Harmat utcai oldal, 2015. április 11., 10:00-12:30 

Részletes lebonyolítás: Az MFSZ a helyszínen fel fog állítani egy rendezvény sátrat, amelyben információk érhetők el magával a rendezvénnyel, illetve a disc golf sportággal kapcsoaltban. A sátor melletti nagy réten a látogatóknak a szervezők oktatást tartanak, megtanítják őket a frizbit eldobni, illetve röviden elmagyarázzák nekik a szabályokat. Szintén a sátor mellett fel lesz állítva egy kifejezetten rövid, kezdőknek való golfpálya, amelyet a látogatók kipróbálhatnak, végigjátszhatnak.

A rendezvényen kereskedelmi tevékenységet nem folytatnak, azaz nincs büfé, nem lehet dolgokat vásárolni. 

A szükséges felszerelést és frizbiket az MFSZ bocsátja rendelkezésre. Az MFSZ segítői (hazai disc golf játékosok) az egész rendezvényen ott lesznek, és foglalkoznak a látogatókkal. A program 10 órakor kezdődik, 12:30-ig tart, ezen idő alatt a fenti programok folyamatosan mennek, a látogatók így bármikor érkezhetnek. 

A rendezvény látogatása ingyenes.

Magyar Frizbi Országos Sportági Szakszövetség – www.frizbi.hu

Last modified on Saturday, 11 April 2015 17:41

Hírek

Régi képek, emlékek

Dolgozik a daru
Látkép
Minden a helyére kerül
Folyik az építkezés
Épül a Mély tó
Építik a tavat
Zajlik a munka
Építési terv
Részből egész
Régi újhegyi kép

Közösségi Hírek

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a fővárosi közszolgáltatók

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a…

Tavaszi nagytakarítást szervez április 21-én és 28-án (vasárnap) a BKM...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia