Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

51 éremmel tarolt hétvégén a KTC-Vuelta SE

Rate this item
(1 Vote)

Október 19-én, vasárnap Mogyoródon rendezték meg a már hagyományos KTC-Vuelta Kupa egyéni ritmikus gimnasztika versenyt, ahol hét hazai egyesület közel 80 versenyzője lépett szőnyegre. A versenyen 13 kategóriájában szerenként és összetettben is értékelték a résztvevőket. KTC-Vuelta Sportegyesület lányainak sikerült 15 arany, 13 ezüst és 23 bronzérmet gyűjtenie.

A KTC-Vuelta SE őszi ritmikus gimnasztika versenye délelőtt 10 órakor, a junior és felnőtt kategóriákkal, indult, ahol a lányok kétszer léptek szőnyegre. A felnőtteket a serdülő korosztály B majd A kategóriás versenyzői követték: első körben karikával, majd második gyakorlatuknál szabadon választható szerrel. A fiatalabb korosztályok (Gyermek 1-2) szabadgyakorlattal nyitottak, majd a második körben karikával vagy labdával mutatták be másfél perces gyakorlataikat. A zsűri a gyakorlat nehézségét és a kivitelezést pontozta.

Minden korosztályban sikeresen zárt a szervező KTC-Vuelta SE: versenyzői összesen 51 érmet szereztek. Tizenhárom versenyző szerzett összetett dobogós helyezést, közülük Seregi Dominika (Felnőtt A), Szabados Zsófia (Felnőtt B) Czink Szonja (Serdülő B/2002) Szabados Fruzsina (Serdülő B/2001), Győrffy Gréta (Gyermek 1B/2003) és Földvári Abigél (Gyermek 1B/2004) a kategória győzteseinek járó kupát vihette haza.

Összesített eredménye alapján bronzéremmel Szekeres Eszter (Felnőtt A) és Eisenkrammer Nóra (Serdülő B/2002) távozhatott. Összetett bronzérmes helyen Korda Petra, Piros Réka, Juhász Emma, Nguyen Jázmin, Sárga Cintia, Szabó Szedne, Koppány Sára, Eisenkrammer Dalma, Komáromi Nóra, Nagy Eperke és Nguyen Ibolya végzett.

A KTC-Vuelta Sportegyesület következő versenye a november 29-i Dr. Abádné Hauzer Henrietta Emlékverseny lesz, amelyet szintén Mogyoródon rendeznek meg. A Heni néni emlékverseny minden évben az egyik legnépszerűbb ritmikus gimnasztika verseny Magyarországon: idén is több mint 500 versenyzőt várnak.

A KTC-Vuelta Kupa teljes eredménylistája elérhető a www.vuelta.hu/rg oldalon.

Tóth Viktória
Vuelta Sportiroda

Last modified on Wednesday, 22 October 2014 09:47

Hírek

Régi képek, emlékek

Átadó ünnepség
Épül és szépül
A Gergely-bánya
Árkok és házak
Lakótelep a világ végén
Épül a Mély tó
Dolgos kezek
A Mély tó
Építik a tavat
Már állnak a házak

Közösségi Hírek

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a fővárosi közszolgáltatók

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a…

Tavaszi nagytakarítást szervez április 21-én és 28-án (vasárnap) a BKM...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia