Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Kerékpáros "pumpa-pálya" Kőbányán

Rate this item
(1 Vote)

A Kőbányai Torna Club lelkes bringásai - az Önkormányzat engedélyével - saját erőből és saját költségükre építettek "pumpa-pályáját" abból a célból, hogy ki lehessen próbálni a tekerés nélküli gurulást. Ezen a pályán az ügyes bringások ugyanis nem tekerik a pedált, hanem ügyes testsúlyáthelyezéssel és a kormány "pumpálásával" növelik a sebességüket. A világon egyre több városban épülnek ilyen és ehhez hasonló pályák, amelyeken hatalmas élmény a gurulás. 

 

 

A földből gyúrt, majdnem 100 méter hosszú, hullámokból és döntött kanyarokból álló különleges bringapálya a Sportliget sarkán, a Bányató utca végén található. A pálya mellett nincs állandó felügyelet, azt bárki, bármikor kipróbálhatja - ha elég felkészültnek érzi magát. A bringás pumpa-pálya nem játszótér, az csak saját felelősségre és megfelelő odafigyeléssel használható! A pályán egyszerre csak egy bringás tartózkodhat, kerülni, előzni szigorúan tilos! A pályán a fejvédő használata kötelező!

 

A pálya megóvása érdekében a pályára görkorcsolyával, rollerrel vagy más, keskeny kerekű eszközzel felmenni nem szabad. A pálya külső, füvesített részére felmenni, vagy onnan földet elvenni szintén nem megengedett, mint ahogy tilos a pályát átalakítani vagy megrongálni. 

A pumpa-pálya építéséről bővebben EZEN a linken olvashat.

Forrás: Kőbányabringa.hu, Kőbányai Torna Club, Kőbánya.info

Last modified on Monday, 21 October 2013 10:40

Hírek

Régi képek, emlékek

Átadó ünnepség
Részből egész
Már állnak a házak
Épül a Mély tó
Lakótelep a világ végén
Áll a szobor
Régi kép
Látkép
Árkok és házak
Építik a tavat

Közösségi Hírek

Mondja el Ön is véleményét a reptéri zajvédelmi intézkedési tervről!

Mondja el Ön is véleményét…

Tisztelt Kőbányai Lakosok!A környezeti zaj értékeléséről és kezeléséről szóló 280/2004....

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia