Kőbányai Közösségi Hírlap

Akadémiát kaptak a Darazsak

Rate this item
(1 Vote)

Hosszú évek munkáját koronázza meg a kerületben működő sport klub sikere, melynek eredménye a Zsíros Tibor 1955-ös Európa-bajnok kosárlabda klasszis nevével fémjelzett akadémia megalakulása.

Zúgott a taps a Zrínyi Miklós Gimnázium tornatermében, ahol a Kőbányai Darazsak a szezon legjobb teljesítményt elért játékosait és csapatait díjazták, ami után a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének (MKOSZ) főtitkára, Bodnár Péter átadta az akadémiai minősítésről szóló oklevelet a Kőbányai Diáksport Egyesület elnökének.

 

A minősítéshez Dr. György István, Kőbánya országgyűlési képviselője is gratulált, aki tiszteletét fejezte ki az edzők, a testnevelők, de az egész kőbányai sport ügyének szeretői, valamint a szülők áldozatos támogatása iránt. Az országban mindössze 13 olyan kosaras klub van, amely meg tud felelni a magas szintű szakmai elvárásoknak - mondta az MKOSZ főtitkára, aki szerint nagymértékben hozzájárul a társasági adóból (TAO) történő támogatás lehetősége a sportág utánpótlásnevelésének minőségi fejlődéséhez.

 

A Kada Mihály Általános Iskola területén épülő kosárlabda csarnok költségeit is 70 százalékban fedezi a TAO-s támogatás, amit Kőbánya Önkormányzata 170 millió forinttal támogat. Hajdú Péter, Kőbányai Diáksport Egyesület elnöke elmondta, hogy azért is van nagy szükség az új kosaras bázisra, mert már minden létező kerületi intézmény kereteit kinőtte a több, mint 300 darázs. - Az akkreditáció anyagi biztonságot jelent, mert így több forrásból több edzőt fogunk tudni alkalmazni, ami oda fog vezetni, hogy több csapatunk lesz és a nagy számok törvénye alapján ebből jönni fog a magas szintű minőség - mondta Hajdú Péter, aki egyben Kőbányai Darazsak edzője is.

Forrás: Kőbánya.hu

Last modified on Thursday, 06 June 2013 15:10

Édua Infomédia

Top Desktop version