Kőbányai Közösségi Hírlap

Új sportcsarnok épül Kőbányán

Rate this item
(1 Vote)

Áprilisban lakossági fórum keretében adtak tájékoztatást a kerület vezetői a Kada utcai iskola udvarán felépíteni tervezett sportcsarnokról. A résztvevők megtudhatták, hogy a cégek társasági adójából származó pályázati támogatás, illetve a Kőbányai Önkormányzat hozzájárulása révén egy olyan európai színvonalú sportcsarnok épül fel, amely új motorja lesz a kőbányai sportéletnek. A csarnokban ugyanis a délkelet-pesti régió utánpótlás-bázisára építkező kosárlabda akadémiát hoznak majd létre.

Látványterv

Május 10-én egy sajtótájékoztatón mondta el Kovács Róbert polgármester, hogy a Kada Mihály Általános Iskola udvarán jövő júliusra elkészülő létesítmény, illetve a Kőbányai Darazsak klub által létrehozandó kosárlabda-akadémia névadója egyaránt az idény elhunyt Zsíros Tibor, az 1955-ben Európa-bajnok válogatott tagja lesz. A polgármester kiemelte: nincs egészséges nemzet sport nélkül. Kőbánya élen jár a sportban, példaértékű munka folyik a kerületben és sok új sportcélú fejlesztés valósult meg a közelmúltban, többek között 11 ovifoci pálya, jég- és görkorcsolya pálya épült Kőbányán, négy tanuszodában és több felújított sportcsarnokban folyik a munka. A kerületben 80 szakosztály működik – kiemelte közülük a KSC-t, a Törekvést, a KISE-t és a Kőbányai Darazsakat – amelyek színeiben sok százan sportolnak. Az önkormányzati támogatás – a polgármester szerint – e területen különösen jó befektetésnek mondható, s örömteli választás, hogy a Streetball szervezői ismét a népligeti indítás mellett döntöttek.

 

A sajtótájékoztató, az asztal jobb oldalán Hajdu Péter, mellette Kovács Róbert polgármester 

 

Az épülő sportcsarnokról beszélt főleg Hajdu Péter, aki elmondta, hogy példátlan összefogás eredménye a beruházás: a kerület vezetése és dr. György István együttműködése révén létrejöhet a kosárlabda akadémia, illetve az ennek hátteret adó sportcsarnok. Az egyesületi vezetőtől megtudtuk, hogy a kosárlabdacsarnok felépítésének gondolata tavaly fogalmazódott meg, s az elképzelést gyorsan tettek követték. A Kőbányai Önkormányzat adta a pályázathoz az önrészt, míg a főpolgármester-helyettes cégeket keresett meg a társasági adójuk felajánlásáért, amelyből a három funkciót betöltő (iskolai testnevelés, diáksport és utánpótlásnevelés) Zsíros Tibor Kosárlabda Csarnok felépül.

 

Zsíros Tibor és a nevét viselő komplexum

Édua Infomédia

Top Desktop version