Kőbányai Közösségi Hírlap

Határtalanul - Kárpátalján jártak a Keleti Károly Közgazdasági Szakgimnázium tanárai

Értékelés:
(3 szavazat)

A Budapesti Gazdasági Szakképzési Centrum tagiskoláinak 41 fős csoportja Beregszászon és környékén járt április 5-9. között az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő (EMET) Határtalanul! Kárpátaljai Akcióprogramjának támogatásával. A csoportnak tagja volt a X. kerületi Keleti Károly Közgazdasági Szakgimnázium két tanára is.

Az utazás során a résztvevők a képzési programban vettek részt, valamint meglátogatták a beregszászi II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskolát, ahová elvitték a fővárosi intézményekben összegyűjtött adományokat. A csoport tagjainak lehetősége nyílott arra, hogy személyes élményeket szerezhessenek Munkácsról, Husztról és Nagyszőlősről, valamint elhelyezhessék a Vereckei-hágó emlékművére azt a koszorút, amelyek szalagjait  a tagiskolák diákjai készítették el.

A Határtalanul! program célja a magyar-magyar kapcsolatok építése, személyes kapcsolatok kialakítása, elmélyítése. A program a nemzetpolitikai célt fordítja le konkrét tapasztalatokra, azaz a Határtalanul! a nemzeti összetartozás operatív programja. Keretében magyarországi iskolák tanulói az állam támogatásával osztálykiránduláson vesznek részt a szomszédos országok magyarlakta területein, így személyes tapasztalásokat szereznek a külhoni magyarságról. 

A Határtalanul! program keretében 2010 óta megközelítőleg 100 ezer magyarországi diák vehetett részt a határon túli régiókat célzó tanulmányi utakon, 2016-ban a programra 1,9 milliárd forint áll rendelkezésre, melyből 2015-ben 1,29 milliárd forint kerül kiírásra.

Forrás: BGSZC Keleti Károly Közgazdasági Szakgimnáziuma, emet.gov.hu

Utoljára frissítve: 2017. április 24., hétfő 13:39

Édua Infomédia

Top Desktop version