Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Cseh Tamás Nap Kőbányán

Rate this item
(1 Vote)

Január 22-én lett volna 70 éves Cseh Tamás. A négy éve elhunyt Kossuth-díjas zeneszerző-énekes emlékére a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központ amatőr előadók, filmesek részére hirdetett pénzdíjas pályázatot. Joós Tamás, az intézmény igazgatójának ötletét a jelentkezők nagy száma, valamint a közönség elé került produkciók magas színvonala igazolta. 

A versenyre ugyanis több mint 30 előadó, illetve együttes nevezett dalokkal, 15 alkotó küldött be egy-egy Cseh Tamás-dal által ihletett fotót, videoklipet. A pályaművek előzetes zsűrizése után a legjobb előadók és alkotók meghívást kaptak, hogy produkciójukat a kulturális központ színpadán élőben is bemutathassák. A zsűri tagjai értékelték az előadókat, a dalok, az előadás egyediségét, hitelességét, illetve a fotók vagy klipek eredetiségét, ötletességét, dalokhoz való viszonyát. 

A kép forrása: Facebook.com/csehtamasnap

A dalfeldolgozások kategóriában az első helyezést az Asztalhoz, Emberek zenekar, a második helyezést Fodor Balázs, a harmadikat Mülhauser Martina érdemelte ki. Különdíjként lehetőséget kapott a 2013. évi Szent László Napokon való fellépésre a pécsi HomeBabel zenekar.  A vizuális kategória nyertesei Feitl Bálint, Nyíri Zsolt és Szemendrey István lett. Különdíjként Nyíri Zsolt és Feitl Bálint lehetőséget kapott, hogy munkájukat bemutassák a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központban.

Soós Zsuzsanna, Dobrai Zsuzsanna, Kovács Róbert, Császár Bíró Éva, Kovács Róbert polgármester és Gerzson Sarolta társaságában, a kép forrása: Facebook.com/csehtamasnap

A díjakat Kovács Róbert, Kőbánya polgármestere adta át, aki elmondta, hogy élete első bakelitlemezével, egy Cseh Tamás albummal a hóna alatt érkezett a rendezvényre.

A szervezők szándékai szerint az esemény hagyományt teremt, és hozzájárul ahhoz, hogy Cseh Tamás munkássága tovább éljen a művészetekben.

Forrás: Mno.hu, Hetivalasz.hu, Facebook.com/csehtamasnap

Last modified on Saturday, 26 January 2013 11:03

Hírek

Régi képek, emlékek

Föld út
Áll a szobor
A Mély tó
Építési terv
Zajlik a munka
Elkészült a lakótelep
Látkép
Árkok és házak
Dolgozik a daru
Átadó ünnepség

Közösségi Hírek

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a fővárosi közszolgáltatók

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a…

Tavaszi nagytakarítást szervez április 21-én és 28-án (vasárnap) a BKM...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia