Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Gyerek- és ifjúsági csatornává alakult az M2

Rate this item
(0 votes)

December 22-től gyermek- és ifjúsági csatornává alakult át az M2, mely erőszakmentes értékrendjével, a hagyományok és az újdonságok ötvözésével egyedülálló szórakozási alternatívát teremt.

Generációk nőttek fel Frakk, A nagy ho-ho-horgász, Mirr–Murr vagy Gombóc Artúr történetein, de ezek a rajzfilmek ma már ritkán láthatók. Az utóbbi időben nehéz volt olyan csatornát találni, amelyet szülői cenzúra nélkül is nézhettek a gyerekek. December 22-től ezt a hiányt pótolja az M2, amely klasszikus gyermek- és ifjúsági csatornává alakul, színvonalában és tartalmában beleilleszkedve a mai kor elvárásaiba, de erőszakmentes értékrendjével, a hagyományok és az újdonságok ötvözésével egyedülálló szórakozási alternatívát teremt mind a gyermek, mind a fiatal felnőtt korosztály számára. Új, fiatal nézők megszerzése a csatorna indításának fő célja, s ez így a közmédia megújításának egyik fontos eleme, fogalmazott Dr. Böröcz István, az MTVA elnöke a bejelentéskor. 


„Sok gyermeknek még mindig a televízió az egyetlen elérhető szórakozás, tájékozódási pont, információkat, tudást innen szerezhet, ezért a gyerekcsatorna megalkotásakor a legfontosabb feladat és legnagyobb felelősség, hogy a gyermeki fantáziát óvják, ugyanakkor engedjék kiteljesedni”, véli Horváth Vanda, az MTVA főszerkesztője. A Kossuth Rádió Napközben című műsorában elmondta, a gyerekek erőszakmentes, barátságos, tanulságos és értékes, leginkább európai és magyar tartalmakat nézhetnek majd. Nagyon sok szülőtől és gyerektől kaptak visszajelzést, hogy hiányolják azokat a rajzfilmeket, amelyek egy kicsit lassabbak, de ugyanolyan viccesek, mint amelyek a kereskedelmi gyerekcsatornákon találhatók, csak kicsit más a hangnemük. 

Horváth Vanda hozzátette, már a csatorna indulásakor is lesznek olyan sávok, amelyeken régebbi magyar gyártású produkciók láthatók, később pedig az új, magyar gyártású filmek is műsorra kerülnek. A későbbiekben a szülőknek, pedagógusoknak, óvodapedagógusoknak is szeretnének tartalmat gyártani, segítséget nyújtani. Az MTVA főszerkesztője a műsorstruktúrával kapcsolatban elmondta, a gyerekeknek szóló műsorsáv reggel 6 órakor indul a legkisebbeknek szóló tartalommal. Kora délután az iskolából hazaérkező kiskamaszok találnak majd nekik szóló filmeket, este pedig ismét a kicsiké lesz a csatorna az Esti mesével. Horváth Vanda az érdekességek között említette az induló Gyerekhíradót is. A gyerekműsorsáv este 8 óráig tart majd, egyelőre a 3-12 év közötti gyerekek a csatorna fő célközönsége. 

Horváth Vanda úgy véli, a mesecsatornának a nosztalgia mellett új tartalmakat is fel kell mutatnia, hiszen a mai gyerekeknek is szükségük van olyan új barátra, új figurára, új szimbólumra, amilyen a Tévémaci vagy Süsü volt évtizedeken át. Azt szeretnék, ha a nagyszülők, a szülők és a gyerekek együtt ülnének le a televízió elé, s a felnőttek megmutathatnák a kicsiknek, hogy ők mit néztek gyerekkorukban.

Forrás: hirado.hu

 

Hírek

Régi képek, emlékek

Régi újhegyi kép
Építési terv
A Gergely-bánya
Részből egész
Dolgozik a daru
Árkok és házak
Épül és szépül
Már állnak a házak
Lakótelep a világ végén
Épül a Mély tó

Közösségi Hírek

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a fővárosi közszolgáltatók

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a…

Tavaszi nagytakarítást szervez április 21-én és 28-án (vasárnap) a BKM...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia