Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Kultúra és a gasztronómia találkozott a Csősztoronyban

Rate this item
(0 votes)

Érdekes eseménynek ad helyt ezekben a hetekben a megújult Csősztorony. A házigazdák a felújított épületbe új elképzeléseket is beleálmodtak: találkozzon a kultúra és a gasztronómia! Ennek jegyében egy különleges kiállítás megnyitójára került sor november 29-én. Különleges, mert a fotókiállítás képei egy igényes, egyedi képi világot varázsoltak a falakra. A képekből a melegség, az intuíciók és a gondolatok hullámzása árad. A színek, a hol kontrasztos, hol áttűnő formák, a fény-árnyék játék az alkotó gazdag szellemi, érzelmi világát tükrözik. Minden kép a mögöttes tartalomra utal, az élményre, a megfoghatatlanra, az absztrakcióra. Akár címe is lehetne a kiállításnak ez: „Ami mögötte van”. Az épület különleges adottságaihoz alkalmazkodó rendezés meg tudta oldani azt a feladatot, hogy kisebb és nagyobb méretű képek az egész teret betöltsék.

A megnyitó ünnepséget bensőséges, igazi kulturális eseménnyé avatta a Kroó György Zeneiskola két fiatal zongoraművészének és énekművészének, valamint Joós Tamás énekmondó előadása.

Ahogy megnyitó beszédében Kovács Róbert polgármester sok más mellett megemlítette, érdekes és újszerű, hogy a kerület közéletében részt vállaló szereplő másik arcát is megmutatja. Így történt ez most is itt Kőbányán. Hiszen a képek alkotója Szabóné Gerzson Sarolta politikusként aktív részese a kőbányai önkormányzat munkájának, a Városközpont (3.sz. önk. körzet) önkormányzati képviselője, a Népjóléti Bizottság elnöke. Ezen a megnyitón ez a kettősség is jól megfért egymás mellett. Az eseményen részt vevők most kivétel nélkül, mint barátok, érdeklődők, művészetre nyitott lélekkel járták végig az alkotásokat. Az épület zsúfolásig megtelt, a szűk hely nemhogy zavarta, inkább bensőségesebbé tette az eseményt. A házigazdák a vendéglátásról is gondoskodtak, forralt bor, pogácsa mellett sokáig tartott a derűs hangulatban zajló beszélgetés.



A kiállítás megtekinthető január közepéig a Csősztorony Galériában hétfő kivételével minden nap 12-22 óra között.


Last modified on Thursday, 06 December 2012 20:48

Hírek

Régi képek, emlékek

Az iskola
Már állnak a házak
Áll a szobor
A Mély tó
Átadó ünnepség
Épül a lego-ház
Épül a Mély tó
Épül és szépül
Részből egész
Zajlik a munka

Közösségi Hírek

Mondja el Ön is véleményét a reptéri zajvédelmi intézkedési tervről!

Mondja el Ön is véleményét…

Tisztelt Kőbányai Lakosok!A környezeti zaj értékeléséről és kezeléséről szóló 280/2004....

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia