Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Kismamákat vár Kőbányára az Opera

Rate this item
(2 votes)

Immár hagyománynak számít, hogy az Operaház évente egyszer, Anyák Napja környékén vendégül látja egy előadásra az ország kismamáit. A programra idén a tervek szerint május 11-én szombaton délelőtt kerül sor újonnan megnyíló játszóhelyükön, a kőbányai Eiffel Műhelyházban. Az Operaház a kismamákat és kísérőjüket ebben az évben Kodály Zoltán Háry János című daljátékával örvendezteti meg. A részvétel ingyenes, mindössze regisztrációhoz kötött, mely a This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. címen végezhető el.

Anyák Napja alkalmából különösen komolyan kell venni Kodály Zoltán szavait, miszerint "a kisgyermekek optimális zenei nevelése nem a magzatkorban indul, de még inkább az anyák magzatkorában". A gyermeket váró párokat, családokat – a tervek szerint – az Eiffel Műhelyház Bánffy termébe várják.

A kismamák a várandóskönyv bemutatásával 2 jegyet válthatnak a május 11-én délelőtt 11 órakor kezdődő előadásra.

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, új kulturális városközpont épül Kőbányán: a hazai vasúti jármű- és mozdonygyártás, -javítás egykori fellegvára nemcsak megmenekül a lassú pusztulástól, de eredeti karakterét megőrizve egyedülálló, modern, világszínvonalú kulturális térré alakul. Az Északi Járműjavítóban az Operaház háttérbázisa mellett a Közlekedési Múzeum kap helyet.

A több mint 140 éves Északi Járműjavító különleges helytörténeti és építészeti emlék marad, ám ezzel a funkcióváltással véglegesen bekapcsolódik Kőbánya és egész Budapest vérkeringésébe.

A MÁV Északi Járműjavító 2009-ben bezárt ingatlanának területén tavaly tették le a Magyar Állami Operaház Eiffel Műhelyházának alapkövét. Az ipari műemléknek számító Eiffel-csarnok átalakítása olyan vállalkozás, amely mintaként szolgálhat az elkövetkező évek hasonló beruházásaihoz. A tervek szerint 20 milliárd forintból, 2019-ben készül el az ipari jellegét megőrző egykori szerelőcsarnokból kialakított kulturális létesítmény.

A cikk alatt rövid videót tekinthet meg az Eiffel Műhelyház látványterveiről.

 
Kép forrása: opera.hu

 

Az előadás helyszíne:
Eiffel Műhelyház, 1101 Budapest, Kőbányai út 30.

Megközelítés tömegközlekedéssel: 1-es villamos, 9-es busz, Kőbányai út megálló és rövid séta, vagy a 28, 28A, 62 számú villamosokkal, Északi Járműjavító megálló

Időpontja:
2019. május 11. 11:00

Alkotók:

Szövegíró Paulini Béla / Harsányi Zsolt
Rendező Vidnyánszky Attila
Díszlettervező Olekszandr Bilozub
Jelmeztervező Bianca Imelda Jeremias
Koreográfus Gemza Péter
A gyermekkar vezetője Hajzer Nikolett
Karigazgató Csiki Gábor

Közreműködnek a Csillagszemű Táncegyüttes tagjai

Az előadás megtekintése kismamák és kísérőjük számára ingyenes, de regisztrációhoz kötött! Jegyek igényelhetők a This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. email címen. A regisztrációt visszaigazoló e-mailben kerül véglegesítésre. A jegyek átvételével kapcsolatos információkat április utolsó hetében az Opera Értékesítési Centrum munkatársai elektronikus úton elküldik.

Az Magyar Állami Operaház új játszóhelyéről, a Kőbányán található Eiffel Műhelyházról bővebb információkat az alábbi linken találnak:
http://www.opera.hu/epulet/eiffel-muhelyhaz

Forrás: Magyar Állami Operaház

Last modified on Wednesday, 12 June 2019 20:57

Media

Hírek

Régi képek, emlékek

Épül a lego-ház
Már állnak a házak
Elkészült a lakótelep
Átadó ünnepség
Az iskola
Folyik az építkezés
Árkok és házak
A Gergely-bánya
Zajlik a munka
Áll a szobor

Közösségi Hírek

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a fővárosi közszolgáltatók

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a…

Tavaszi nagytakarítást szervez április 21-én és 28-án (vasárnap) a BKM...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia