Kőbányai Közösségi Hírlap

Újra nyílik a sárga rózsa... Illés Lajos Emlékturné indul Kőbányáról május 6-án

Rate this item
(2 votes)

Az elmúlt 55 évben a közönség a koncerteken hallgatta, énekelte és ünnepelte Illés Lajos dalait és zenei üzeneteit akár az általa alapított legendás Illés együttesben, akár egyéb műveiben és zenekaraiban. Ez a zenei örökség nem felejtődött el Illés Lajos 2007-es halálával, hanem ritmusai még ma is ott élnek az emberek szívében.

Az Illés család kezdeményezésére és támogatásával országos koncert sorozaton kívánjuk Illés Lajos ismert és még felfedezésre váró dalaival megújítani az ország több generációjának éneklő kedvét, felidézni annak a kornak az életérzését és átadni a dalai üzenetét mai zenészek tolmácsolásával.

A YELLOW ROSES néven startoló Illés Lajos Emlékzenekar és Illés Lajos Tribute Band olyan fiatal énekesekből és zenészekből áll, akik neve már nem ismeretlen a közönség számára, hiszen valamennyi énekes tehetségkutató versenyekben mutatkozott meg a nagyközönség számára, a zenészek pedig a Kőbányai Zenei Stúdiós növendékei, akik Póka Egon segítségének köszönhetően játsszák majd a koncerteken Illés Lajos dallamait.

A Yellow Roses csapat tagjainak kiválasztásánál nem titkolt célunk volt, hogy generációról generációra átörökítsük ezeket a slágereket, és eljutassuk ahhoz a célcsoporthoz is, akik számára talán még ismeretlenek ezek a dalok, és csak szüleik által halhatták az olyan nótákat, mint a Miért hagytuk, hogy így legyen, a Valahol egy lány, a Jelbeszéd, az Oh, kisleány, a Hogyha egyszer majd, a Tudod-e te kislány, az Elszáll a nyár vagy épp a Hűvös van...

A koncerteken 24 dal hangzik el, megtartva az eredeti stílusjegyeket, de az énekesek egyéniségét is beleszőve. 

A Yellow Roses tagjai, mind nagy tisztelettel viseltetnek Illés Lajos munkássága előtt, megtiszteltetésnek érzik, hogy rájuk esett a választás és részt vehetnek ebben a projectben, koncertsorozatban. Izgalmasnak tartják a január óta tartó próbafolyamatot, és nagyon várják a bemutató koncertet, aminek tervezett ideje május. 

A premier koncertet követően az ország bármely pontjára szívesen elviszik produkciójukat, hogy ez a szövegében, dallamában is fontos üzenetek tartalmazó zeneiség az ország minden szegletébe eljuthasson. 

És, hogy kik a Yellow Roses tagjai?
Kállai-Kiss Zsófi
Péterffy Lili
Samu Kriszta Mazsi
Schwartz Dávid
Csordás Ákos
Fórizs Olivér

Az Illés Lajos Tribute Band tagjai:
Vigyinszki Máté
Gazsi Máté
Pink Edvárd
Marton Bence

Fekete Ilona kulturális menedzser, Black Rose Project

Last modified on Sunday, 08 May 2016 15:41

Édua Infomédia

Top Desktop version