Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Kőbányai zenészek nemzetközi sikere

Rate this item
(0 votes)

A Kroó György Zenekar néhány nappal ezelőtt két nagy sikerű hangversenyt adott Madridban. A műértő spanyol közönség reakcióiból ítélve az együttes méltóképpen képviselte Magyarországot és Kőbányát. A kőbányai zenekar először a világhírű Prado Múzeum szomszédságában, a történelmi belváros csodálatos műemléképületében, a Parroquia de San Jerónimo el Real de Madridban lépett fel, majd másnap a modern építésű, különleges hangulatú Santa María La Blanca templomban. A közönség mindkét koncerten hosszasan ünnepelte a fellépő művésztanárokat és növendékeiket.

A Kroó György Zenekar műsorszámaiban közreműködő művésztanárok: Kührner Krisztina (gordonka), Fánczi Gábor (nagybőgő), Farkas Sára (fuvola), Kovács Bernadett (zongora), Taraszova Krisztina (zongora). Szólót játszott: Antalóczy Máté hegedűn. A zenekar alapítója és vezetője: Füzesséryné Dudás Eszter, vezényelt: Füzesséry Attila.

A hangversenyen közreműködött az Escolanía Nuestra Señora Del Recuerdo kórus (karnagy: David González Tejero), valamint a tavaly decemberben Kőbányán, a Kroó György Zeneiskolában is koncertet adó Komitas Zenekar (művészeti vezetőjük: Lyudmila Mesropyan hegedűművésző). A hangversenyek valódi együttmuzsikálást is jelentettek, mivel több művet a különböző együttesek közösen adtak elő. A koncerteket komoly próbafolyamat előzte meg. A hangversenyeken elhangzottak többek között J. S. Bach, Caccini, Locatelli, Vivaldi, Schubert, Massenet, Saint-Saëns, Bizet és Vardapet Komitas, örmény zeneszerző művei.

A hangversenyek előtt Győri Enikő, Magyarország nagykövete is köszöntőt mondott. A hangversenyeket követően a Kroó György Zenekar tagjai Madrid nevezetességeivel ismerkedtek (Museo del Prado, történelmi belváros, királyi negyed, Debod temploma), majd Cervantes nyomában Toledóba is kirándultak.

Magyarország legfiatalabb szimfonikus zenekarának spanyolországi turnéja a szülők, a Kőbányai Önkormányzat, A Kőbányai Ifjúság Zenei Neveléséért Alapítvány hozzájárulásával, az NKA Zenei Kollégiumának támogatásával, valamint a Komitas Zenekar kapcsolatrendszerének segítségével és a Magyar Köztársaság Nagykövetsége, Madrid fővédnökségével, spanyolországi és magyar önkéntes szervezők munkájával jött létre.

Forrás és képek: Kőbánya.hu

Last modified on Wednesday, 22 October 2014 09:02

Hírek

Régi képek, emlékek

Föld út
Építik a tavat
Épül a lego-ház
Részből egész
Folyik az építkezés
Áll a szobor
Régi kép
A Mély tó
Már állnak a házak
Épül a lakótelep

Közösségi Hírek

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a fővárosi közszolgáltatók

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a…

Tavaszi nagytakarítást szervez április 21-én és 28-án (vasárnap) a BKM...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia