Kőbányai Közösségi Hírlap

A Törekvés Táncegyüttes lengyelországi sikerei

Rate this item
(0 votes)

Beszámoló a Törekvés Táncegyüttes lengyelországi bemutatójáról

Budapest X. kerület Kőbánya Önkormányzatának felkérésére, Lengyelországba utazott a Törekvés Táncegyüttes. A rendezvény melyre az együttes meghívást kapott, egy több ezer látogatót vonzó nagy, egyházi esemény volt, ami a sérült emberek közösségének lelki hátterét volt hivatott erősíteni. A rendezvény Helusz városában volt megrendezve, ami 20 km-re van Jaroslaw városától, mellyel Kőbánya idén kötött testvérvárosi kapcsolatot. Az együttes hatalmas sikert aratott, méltó módon képviselte Magyarországot, és természetesen Kőbányát.

 

A bemutató után megtekintettük a helyi nevezetességeket és magyar emlékhelyeket. Majd Jaroslaw város polgármestere egy pazar vacsorával köszönte meg együttesünknek és természetesen Kőbánya képviselőinek látogatását, amit több órás táncmulatság tett még emlékezetesebbé. Együtt táncoltak a lengyelek és magyarok, igazolva a régi mondást:

„Lengyel, magyar - két jó barát, együtt harcol, s issza borát” Nekünk nem kellett harcolnunk, hacsak nem a közönség elismeréséért. Bor helyett, meg a helyi kiváló minőségű vodkát kóstoltuk meg.

A pohárköszöntők alkalmával Polgármester Úr együttesünkről csak felsőfokon beszélt, és újra meghívta Jaroslaw városába a csoportot. A jelek szerint nagyon ígéretes testvérvárosi kapcsolatnak nézünk elébe. 

Vizi Tibor

Édua Infomédia

Top Desktop version