Kőbányai Közösségi Hírlap

Bécsben adott koncertet a kőbányai zeneiskola

Rate this item
(1 Vote)

A kőbányai kulturális élet érezhetően gazdagodik, színesedik. Iskoláink, intézményeink egyre gyakrabban és egyre színvonalasabban bizonyítják, hogy a kerületben annyi más érték mellett az igényes kulturális, művészi értékek, események is mennyire nagy szerepet töltenek be.

A zenei tehetségeinket nevelő Kroó György Alapfokú Művészeti Iskola vonószenekara május 27-én a bécsi Collegium Hungaricum meghívására az osztrák fővárosban járt. A jó hangulatú utazás és ebéd után rövid városnézésre is jutott idő. A sétát színesítették a helybéli idegenvezető hölgy ill. Mácsai János zenetörténész rövid és érdekes történetei, aki néhány éve már, hogy figyelemmel kíséri az együttes munkáját, s így most is a zenekarral tartott.  A koncert során a zenei házigazda szerepét vállalva bemutatta a közönségnek az ifjú zenészeket és röviden ismertette az elhangzó műsorszámokat. A növendékekből és tanáraikból álló zenekar közel másfél órás nagysikerű koncertet adott a bécsi közönségnek. Az igényesen összeállított repertoár helyt adott egy-egy szóló produkció bemutatásának is. Bizonyították tehetségüket az itthoni korosztályos budapesti és országos versenyeken díjazott növendékek, fiatal művésztanárok is, így Antalóczy Máté és Sárréti Márton két kitűnő hegedűsünk, Kapusi Réka klarinétos.

A koncert programjában Purcell, Bach, Vivaldi, Haydn, Schubert, Händel, Saint-Saens, Bartók és Kovács Béla  műve szerepelt. Az est karmestere Füzesséry Attila volt.

 

Nagyon szép  és felemelő élmény volt hallgatni az érzékenyen és fegyelmezetten egymásra figyelő ifjú zenészeket, s látni, hogy az együttmuzsikálás örömében növendékek, tanárok egyformán osztoznak, mert egymást partnernek tekintik. Ebből a közös érzésből pedig gyönyörű pillanatok születtek, a pillanatokból pedig megszületett az ELŐADÁS a zenészek és a hallgatóság nagy örömére.

  

Gratulálunk a tehetséges kőbányai művészpalántáknak, a Kroó György Alapfokú  Művészeti Iskola Igazgató Asszonyának Széll Ritának, a zenekar vezetőjének F. Dudás Eszternek és az iskola tanári karának. Érdeklődve várjuk a további színvonalas koncerteket, amelyekhez örömteli és sikeres munkát kívánunk.

Szabóné Gerzson Sarolta
önkormányzati képviselő

Last modified on Monday, 03 June 2013 10:15

Édua Infomédia

Top Desktop version