Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

A Kroó György AMI bemutatkozása Bécsben

Rate this item
(1 Vote)

A Balassi Intézet - Collegium Hungaricum Bécs nagyterme ad otthont a 2013. május 27-én 18:00 órakor megrendezésre kerülő hangversenynek, mely során barokk, klasszikus és romantikus zenekari műveket, valamint Bartók és Kodály szellemiségét felidéző kamara- és szólóműveket hallhat a közönség. 

A Collegium Hungaricum Bécs szervezésében immár hagyomány, hogy a magyar felnövekvő művészgeneráció képviselői kapnak bemutatkozási lehetőséget, s a hangverseny során közreműködő Kroó György Alapfokú Művészeti Iskola növendékei között is többen országos és nemzetközi versenyek győztesei és díjazottjai.

A Kroó György AMI (Bp. X. ker.) vonószenekara, legkiválóbb növendékei és művésztanárai első alkalommal lépnek fel közös műsorukkal Bécsben. Osztrák, magyar és más európai szerzők művei szólalnak meg a kőbányai ifjúság és tanáraik tolmácsolásában, zenei időutazásra invitálva a különböző generációkat.

A műsor során elhangzanak Johann Sebastian Bach, Bartók Béla, Georg Friedrich Händel, Joseph Haydn, Kovács Béla, Henry Purcell, Charles Camille Saint-Saëns, Franz Schubert és Antonio Vivaldi művei. 

 

A hangverseny folyamán közreműködő  művésztanárok:

Ottmár Anna Magdolna - hegedű, Tóth Eszter - hegedű, Dominkó Csilla - gordonka, Fánczi Gábor - nagybőgő, Farkas Sára - fuvola, Taraszova Krisztina - zongora, Kovács Bernadett - zongora  

A zenekar vezetője: Füzesséryné  Dudás Eszter

Vezényel: Füzesséry Attila

 

Last modified on Thursday, 23 May 2013 16:01

Hírek

Régi képek, emlékek

A Mély tó
Lakótelep a világ végén
Építik a tavat
Régi kép
Épül a Mély tó
Áll a szobor
Dolgozik a daru
Folyik az építkezés
Átadó ünnepség
Még nincs kész

Közösségi Hírek

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a fővárosi közszolgáltatók

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a…

Tavaszi nagytakarítást szervez április 21-én és 28-án (vasárnap) a BKM...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia