Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Költészet Napja Kőbányán

Rate this item
(0 votes)

A Költészet Napját április 11-én Joós Tamásnak, a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központ igazgatójának ötlete alapján ismét különleges módon rendezték meg kerületünkben. Az irodalmi programra, amely helyszíne a KÖSZI előtt ideiglenesen felállított Költészet parkja volt, meginvitálták a gyermekeket és a pedagógusokat, akik nem csak külső szemlélőként, hanem aktív résztvevőként váltak a program részévé.

 

A gyerekek és a Költészet parkja

Lackfi János „József Attila díjas” költő segítségével a jelentkezők írásműhely-foglalkozáson József Attila egy-egy motívumából kiindulva közösen hoztak létre néhány versváltozatot, melyeket aztán felolvastak a színpadon. Az esemény csúcspontjára 11 óra 11 perckor került sor, amikor a „Kedves Jocó” sorait  nyolc kőbányai iskola 300 vállalkozó szellemű diákja a vers egyes - saját kézzel festett - betűit a fejük fölé emelve vizuálisan jelenítette meg.

 

 

 

A betűk felfestése és verssé formálása

Ezt követően következett a mozgó verskép-alkotás: miközben Sebő Ferenc előadóművész és népzenekutató a résztvevőkkel közösen énekelték a megzenésített verset, addig a vers egyes betűit hordozó diákok egymást követő szavanként álltak fel a színpadra, hogy a közönség élő képben olvashassa el a sorokat. 

 

Mozgó verskép-alkotás és Sebő Ferenc előadóművész

Last modified on Sunday, 14 April 2013 11:37

Hírek

Régi képek, emlékek

Dolgos kezek
Minden a helyére kerül
Épül a Mély tó
Építik a tavat
A Mély tó
Épül a lakótelep
Föld út
Már állnak a házak
Épül és szépül
Részből egész

Közösségi Hírek

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a fővárosi közszolgáltatók

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a…

Tavaszi nagytakarítást szervez április 21-én és 28-án (vasárnap) a BKM...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia