Logo
Print this page

Liget tér ötletpályázat Featured

Rate this item
(0 votes)

Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat polgármestere, mint Kiíró környezetalakítási ötletpályázatot hirdet "LIGET TÉR" címmel.

Az ötletpályázat célja

Az ötletpályázat célja a Budapest X. kerület, Liget tér jövőbeli arculatának kialakítását elősegítő ötletek összegyűjtése, különös tekintettel a téren található Szolgáltatóház további fenntartható hasznosítására vagy elbontása esetén új funkció kialakítására. Fontos cél a tér környezeti állapotának és környező területekkel való gyalogos kapcsolatának javítása - miként lehet megteremteni a terület és a kerületközpont már kiépült gyalogos hálózatának (pl. Kőrösi sétány) minél jobb kapcsolatát.

Liget tér

Az ötletpályázaton való részvétel feltételei

Kik pályázhatnak? Bárki, aki ismeri a helyszínt, vagy szeretné jobban megismerni, és van elképzelése arról, hogy a területet milyen módon lehetne fenntarthatóan hasznosítani. Bárki, aki a Liget tér arculatának kialakításában ötleteivel részt kíván venni. Nem feltétel a szakirányú (építész, tájépítész stb.) végzettség, minden érdeklődő kőbányai lakosra és a Liget teret használó városlakóra is számítunk. Szívesen fogadjuk továbbá a téma iránt érdeklődő egyetemisták meglátásait is.

Jelentkezés és a pályaművek benyújtása

A pályázaton való részvétel ingyenes, de a pályamunkák beküldése regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. e-mail címre küldött "Liget tér ötletpályázat regisztráció" tárgyú email küldésével lehet. A regisztrált pályázóknak a teljes ötletpályázati kiírást és annak mellékleteit az ötletpályázatot lebonyolító Főépítészi és Fejlesztési Iroda e-mailen megküldi.

A pályaműveket postai úton és személyes úton lehet benyújtani.

A postára adás határideje: 2012. február 23. csütörtök 24.00 óra

Postacím: Bp. Főv. X. ker. Kőbányai Önkormányzat Polgármesteri Hivatal Főépítészi és Fejlesztési Iroda, 1102 Budapest, Szent László tér 29.
A pályaműveket személyesen a Polgármesteri Hivatal Főépítészi és Fejlesztési Irodáján (1102 Budapest, Szent László tér 29. II. emelet 203.) lehet leadni, a leadás határideje: 2012. február 23. csütörtök 15.00 óra

Pályaművek elbírálása, díjazás: A pályaművek díjazására és megvételére bruttó 100 000 Ft áll rendelkezésre. A beérkezett ötleteket szakemberekből álló bizottság bírálja el.
Az ötletpályázat eredményét a Kőbányai Önkormányzat 2012. március 31-ig saját honlapján közzéteszi, erről a nyertes pályázókat írásban értesíti. A pályaművek nyilvánosan megtekinthetők lesznek, ennek időpontjáról a későbbiekben tájékoztatjuk az érdeklődőket.

Részletes pályázati kiírás EZEN a linken olvasható

Segítség a boríték megcímzéséhez, valamint adatlap a pályázó adatairól INNEN letölthető.

Édua Infomédia