Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Megérkezett Kőbányára a Közlekedő Kisokos

Rate this item
(1 Vote)

November 21-én a sajtó előtt vehették át a Közlekedő kisokos című hiánypótló kiadványt a Szervátiusz Jenő Általános Iskola tanulói.

Révész Máriusz Aktív Magyarországért felelős kormánybiztos kezdeményezésére ezekben a hetekben országszerte 200 000 példányban kerül kiosztásra az általános iskolákban a Közlekedő Kisokos munkafüzet és tanári kézikönyv. A kerületben elsőként a Szervátiusz Jenő Általános Iskolában kezdték meg a kiadványok kiosztását, ezt követően minden X. kerületi általános iskola 4 és 5. osztályos tanulója kézhez kapja.


A gyermekeknek szóló füzet összefoglalja és gyakoroltatja a gyalogos, illetve a kerékpáros közlekedés alapvető szabályait. A technika és életvitel tantárgy keretében tanítandó közlekedési ismereteket a tanároknak évente átlagosan három tanóra alatt kell átvenni a gyerekekkel, többek között ehhez is felhasználható lesz a kiadvány, de természetesen előkerülhet délutáni foglalkozásokon, beépíthető a mindennapos testnevelésbe, vagy éppen az osztályfőnöki órákba.

 

Révész Máriusz hangsúlyozta, mindannyian közlekedünk: gyalogosan, vagy kerékpárral, autóval vagy közösségi közlekedési eszközökön, de a tudatosság, a szabályok ismerete és betartása minden esetben elengedhetetlen fontosságú. D. Kovács Róbert polgármester elmondta, a közlekedési ismeretek átadását minél fiatalabb korban érdemes elkezdeni, melyhez a Kőbányai Önkormányzat a Kőbánya Bringa program keretében iskolai és óvodai pedagógusképzéssel járul hozzá.

A munkafüzet és a tanári kézikönyv hasznos eszköz arra, hogy a gyerekekből minél nagyobb számban tudatos közlekedő váljon – tette hozz a kiadvány társszerzője, Abelovszky Tamás, a BringaAkadémia programvezetője. Az eseményen részt vettek a X. kerület iskolarendőrei is, akik különböző prevenciós programokkal segítik a diákok közlekedésbiztonsági ismereteinek bővülését.

Forrás és képek: www.vuelta.hu, Eisenkrammer Károly Facebook oldala

 

Last modified on Tuesday, 27 November 2018 11:28

Hírek

Régi képek, emlékek

Árkok és házak
Épül a lakótelep
Az iskola
Dolgozik a daru
Épül a lego-ház
Elkészült a lakótelep
Látkép
Épül és szépül
Áll a szobor
Föld út

Közösségi Hírek

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a fővárosi közszolgáltatók

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a…

Tavaszi nagytakarítást szervez április 21-én és 28-án (vasárnap) a BKM...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia