Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Folytatódik Kőbánya egyik legszebb főutcájának a felújítása

Rate this item
(1 Vote)

2016-ban befejeződött az Újhegyi sétány Harmat és Bányató utca közötti szakaszának felújítása: az ott lakók és az ide látogatók is örömmel vették használatba a kellemes környezetté alakított akadálymentessé tett sétányt. 2018. áprilisában az északi szakasz, azaz a Harmat utca és a Mádi utcai részt teszi a Kőbányai Önkormányzat szebbé, élhetőbbé. Ennek keretében a biztonságos átkelés érdekében áthelyezik a gyalogátkelőt a Mádi utcánál. Megújítják a játszóteret és a 2-12 éves korosztály számára új játékelemeket telepítenek, szép és biztonságos kerítéssel veszik azt körbe. A játszótérhez kapcsolódva köztéri WC és pelenkázó létesül, akadálymentes egységgel.
 
 
Megújul a Spar előtti rész, ahol közösségi találkozó helyet alakítanak ki. A nyári melegben ezt páraoszlopok teszik kellemessé. Felújítják a csatorna és vízellátó rendszereket, melyeket új, szép térburkolattal fednek le. A kiépülő zöldterületeket automata öntöző rendszerrel tartanak frissen, szépen. Az ott lakók nyugalmának biztosítása érdekében új útcsatlakozás épül a Spar gazdasági bejáratához.

Végezetül fontos megjegyezni, hogy a felújítás részeként megújul a Csodafa Óvoda és Gyermeksziget Bölcsőde kerítése és bejárata is. A munkálatokkal párhuzamosan az óvoda és a bölcsőde épülete és homlokzata is új külsőt kap.

Sétány végpontját egy távolról is jól látható térplasztikai ”Jel” fogja lezárni. A felújítandó részen 5680 négyzetméteren történik favédelem, fakivágás, fapótlás, növénytelepítés, kertépítés, és fenntartási munka.

A munkálatok 2018. április közepén kezdődnek és decemberre befejeződnek. Ebben az időszakban is megközelíthetőek és használhatóak lesznek a területen lévő közintézmények, üzletek.

Lakossági fórum és véleményláda

A tervek részleteiről Dr. György István kormánybiztos, Kovács Róbert polgármester, valamint az önkormányzat és a tervezők munkatársai lakossági fórumon számoltak be március 26-án. Az eseményről készült videó-összefoglalót EZEN a linken tekinthetik meg.

Hamarosan "Véleményládát" is kihelyeznek az Újhegyi Közösségi Házban, ahol bárki megoszthatja a tervekkel kapcsolatos észrevételeit, véleményét.

Forrás: Pro-koord, Kőbányai Önkormányzat, Kovács Róbert polgármester Facebook oldala

Last modified on Friday, 30 March 2018 17:54

Hírek

Régi képek, emlékek

Az iskola
Még nincs kész
Régi újhegyi kép
Áll a szobor
Dolgos kezek
Dolgozik a daru
Zajlik a munka
Zajlik az éptkezés
Építési terv
Látkép

Közösségi Hírek

Mondja el Ön is véleményét a reptéri zajvédelmi intézkedési tervről!

Mondja el Ön is véleményét…

Tisztelt Kőbányai Lakosok!A környezeti zaj értékeléséről és kezeléséről szóló 280/2004....

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia