Kőbányai Közösségi Hírlap

Elismerő oklevelet kapott a Rece-fice Óvoda és Manóvár Bölcsőde épületének felújítása

Rate this item
(2 votes)

A Kőbányai Önkormányzat 2016-ban építette teljesen újjá a Vaspálya utcai Manóvár Bölcsőde és Rece-Fice Óvoda épületét. A beruházást az Építőipari Nívódíj Bíráló Bizottsága elismerő oklevélben részesítette. Az elismeréshez egy tábla is járt, melyet az intézményegyüttes falán avattak fel.

 

Az elismerő oklevél tábláját Dr. György Istvány kormánymegbízott és Kovács Róbert polgármester avatta fel

A kőbányai óvoda és bölcsőde megérett a felújításra, a szerkezetet kivéve minden külső és belső elem felújításra szorult. Így az épület alaprajzát tekintve nem változott, de szinte mindent kicseréltek vagy felújítottak. Új a tetőszigetelés, kicserélték a nyílászárókat, korszerűsítették a villamos és gépészeti hálózatot, új konyhatechnológiát építettek be. A homlokzatok kialakításánál olyan rendszert választottak, amely a régi vázszerkezet alakváltozásait kompenzálni tudta. Az új homlokzat az egész létesítményt megjelenésében korszerűvé, építészetileg értékessé tette. A legfontosabb szempont az volt, hogy a különböző korosztályú gyerekek számára játékos, otthonos, esztétikus, érdekes és ingergazdag környezetet biztosítsanak. A színes és változatos kialakítás a külső és belső területeken egyaránt visszaköszön. Az udvarokon is izgalmas eszközök várják a gyerekeket, még műfüves kis focipálya is van. Az udvart hangvédő kerítéssel védik a Vaspálya utca zajhatásaitól. A rekonstrukció összességében kihat a közvetlen környezetre, a közeli 7-8 emeletes épületekből kinézve a lakók jó érzéssel tekinthetnek le a megújult létesítményre.

Az épület felújításának résztvevői:
- Építtető: Kőbányai Vagyonkezelő Zrt.
- Tervező: KJT Építész Stúdió Kft. (Budapest)
- Generálkivitelező: Jánosik és társai Kft. (Budapest)
- Lebonyolító: Kőbányai Vagyonkezelő Zrt.
- Fenntartó: Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat
- Alvállalkozó: Dohány Építő-Szigetelő Bt (Miskolc).
- Alvállalkozó: TRICOMP 95 Kft. (Budapest)
- Alvállalkozó: Denkisys Kft. (Budapest)

A KEHOP-5.2.9. „Pályázatos épületenergetikai felhívás a közép-magyarországi régió települési önkormányzatai számára” pályázati kiíráson, a Széchenyi 2020 program keretében Budapest Főváros X. Kerület Kőbányai Önkormányzata, a 1103 Budapest, Vaspálya utca 8-10 épületenergetikai felújítására KEHOP-5.2.9-16-2016-00062 projekt azonosítóval ellátott pályázat keretében összesen 68 176 111 Ft támogatást nyert az energetikai felújítás megvalósításához.

Forrás: magyarepitok.hu, Kovács Róbert polgármester Facebook oldala

Last modified on Wednesday, 11 April 2018 14:59

Édua Infomédia

Top Desktop version