Kőbányai Közösségi Hírlap

Tegyük rendezetté, szebbé Kőbányát! - Zöldhulladék-gyűjtési akció

Rate this item
(2 votes)

Tisztelt Kőbányai lakosok!

A Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat az előző évekhez hasonlóan idén is megrendezi az őszi zöldhulladék-gyűjtési akciót annak érdekében, hogy a közterületek és az ingatlanok rendezett állapotának fenntartását elősegítse. Az akció keretén belül az önkormányzat térítésmentesen biológiailag lebomló 100 literes zöldhulladék-gyűjtő zsákot biztosít az ingatlanok tulajdonosainak, kezelőinek, hogy a   köztisztasági kötelezettségüknek eleget téve az ingatlanok és az ingatlanok előtti     közterületek kaszálásáról, rendben tartásáról gondoskodni tudjanak. 

A korábbi évek gyakorlatához képest az igényelhető zöldhulladék-gyűjtő zsákok mennyiségét a Kőbányai Önkormányzat megnövelte.

Ingatlanonként 10 darab, saroktelek esetén 15 darab, társasházak esetén lépcsőházanként 10 darab zöldhulladék-gyűjtő zsák igényelhető  2017. szeptember 11-től.

Az ingatlanok tulajdonosai, valamint a társasházak közös képviselői a zsákokat ügyfélfogadási időben a Polgármesteri Hivatal Ügyfélközpontjában (Állomás utca 26.) vehetik át.

Kérjük, hogy a zsákokba kizárólag zöldhulladékot gyűjtsenek! Semmiképpen se tegyenek bele fenyő- és tujaféléket vagy diófalevelet és gallyakat, ugyanis az előbbiek magas gyanta-, az utóbbiak magas olaj- és mérgezőanyag tartalmuk miatt nehezítik a komposztálás folyamatát.

A szelektív elszállítást a Fővárosi Közterület-fenntartó Nonprofit Zrt. térítésmentesen végzi. A szállítás időpontjáról, illetve további zsákok beszerzéséről a szolgáltató honlapján tájékozódhatnak.

Kőbányai Önkormányzat

Last modified on Thursday, 07 September 2017 14:33

Édua Infomédia

Top Desktop version