Kőbányai Közösségi Hírlap

Halas majális Kőbányán

Rate this item
(2 votes)

Halmajálissal ünnepelte Kőbánya május elsejét az Óhegy parkban, amely ismét remek hátteret adott a kerület egyik legnagyobb rendezvényének. A hatalmas zöld parkba idén is sok ezren látogattak ki, élvezték a színes programokat és a tavaszi napsütés, kóstolgatták a bográcsokban rotyogó finomabbnál finomabb halleveket.

 

Zajlott az élet: játszópark, arcfestés, ugrálóvár és állatsimogató a gyerekeknek okozott felejthetetlen örömet, míg a különböző szervezetek sátrainál a felnőttek kaphattak élményeket – vagy éppen információt. Szóval mindenki megtalálhatta azt az elfoglaltságot, amely a szívéhez közel áll. A majálisozó közönséget a színpadon sok-sok műfaj képviselője szórakoztatta, míg este a Zenevonat koncertje zárta a tartalmas napot. 

 

A Halmajálist Kovács Róbert polgármester nyitotta meg, aki jelképesen meggyújtotta a tüzet a bogrács alatt. De tűz lobogott a hatalmas, több mint 1000 literes üstben is, amelyben ínycsiklandóan rotyogott a halászlé - mindenki örömére. 

 

A meghirdetett halfőző versenyre 29 csapat nevezett, amelyet a negyedik alkalommal induló FISH-MIX formáció nyert meg. Kiderült, hogy a győztes halászlé többféle halból és gyufatészta felhasználásával készült. A csapatról azt lehet tudni, hogy a Polgármesteri Hivatal munkatársaiból állt, Májné Szabó Ilona Éva vezetésével. Az Aranyfakanalat, valamint a többi elismerést és emléklapot Kovács Róbert polgármester adta át.

 

Forrás: Kőbánya.hu, Kovács Róbert Facebok oldala, Óhegy park Facebook oldala

Last modified on Thursday, 11 May 2017 11:26

Édua Infomédia

Top Desktop version