Kőbányai Közösségi Hírlap

A rezsicsökkentésről és az adócsökkentésekről konzultál a kormány

Rate this item
(1 Vote)

Brüsszel, vagy mi magyarok döntsünk a rezsicsökkentésről, a migrációról, vagy az adócsökkentésekről? – ezek a kérdések dőlhetnek el a következő hónapokban dr. György István szerint. Budapest kormánymegbízottja elmondta, a magyarok a Nemzeti Konzultációban elmondhatják véleményüket ezekről a sorsdöntő kérdésekről.

Brüsszel elvenné a nemzeti kormányoktól a gáz, az áram és más energiaárak megállapítási jogát, vagyis megszüntetnék a rezsicsökkentést. Emellett helyettünk döntve arra akarnak kényszeríteni bennünket, hogy engedjük be a migránsokat, sőt, elvennék tőlünk azt a lehetőséget is, hogy szabadon dönthessünk az adócsökkentésekről és a munkahelyteremtés módjairól – sorolta dr. György István azokat fontos kérdéseket, amelyek kapcsán Brüsszel a magyarok feje fölött szeretne dönteni.

A kormánymegbízott a Jobbik által erőltetett EU-s bérunió veszélyeire is felhívta a figyelmet: ha Brüsszel döntene a bérekről is, akkor valójában teljesen lemondanánk a függetlenségünkről, és egy Európai Egyesült Államok döntene a fejünk fölött az adókról, a rezsicsökkentés eltörlésével elszabadulnának az energiadíjak, egekbe emelkednének az árak és az adók, és nem tudnánk a magyar érdekeket érvényesíteni a saját gazdaságpolitikánkban.

– Ha Brüsszel mindazokban a kérdésekben, amelyekben ma nemzeti hatáskörben dönthetünk, a jövőben helyettünk döntene, akkor félő, hogy a magyar emberek nem járnak jól – emelte ki dr. György István. A kormánymegbízott szerint a mostani vita nem egyszerűen a kormány és az ellenzék nézeteltérése, hanem egy komoly politikai-filozófiai vita, amelyben arról döntünk, hogy milyen Magyarországot és milyen Európát szeretnénk.

Az egyik irány azt eredményezi, hogy a piac, a multik szabadon diktálják az energiaárakat, a migránsok szabadon áramolhatnak hazánkba és Európába, továbbá a családok adóterheinek csökkentése helyett a multinacionális cégeknek és a bankoknak kedvező adókat vezetnének be – mondta dr. György István, aki hangsúlyozta: ezt jelentené Brüsszel elképzelése. Mindezek azonban a családok megélhetését, a biztonságunkat veszélyeztetik.

A kormány ezzel szemben biztonság pártján áll: a rezsicsökkentéssel kordában tarthatók az energiaárak, a fizikai és jogi határzárakkal, és a migráció szigorú jogi keretek között tartásával fenntartható a közbiztonság, csökkenthető a terrorveszély és a párhuzamos társadalmak kialakulása, gazdaságpolitikánk eredményeként a gazdaság erősödik, ezért csökkenthetők az adók, növekednek a bérek, és csökkennek a családok terhei.

– Aki meg akarja védeni a rezsicsökkentést, aki meg akarja állítani Brüsszel elhibázott bevándorlás politikáját, töltse ki a nemzeti konzultációs kérdőívet, hiszen ezzel támogathatja a kormányt a brüsszeli küzdelmekben – folytatta a kormánymegbízott, akinek meggyőződése, hogy akik ezt nem támogatják, nem pontosan tudják, mit cselekszenek, illetve hogy mi lehet a brüsszeli álláspont következménye. A kérdőíveket május 20-ig lehet visszaküldeni, de interneten is kitölthetők a nemzetikonzultacio.kormany.hu oldalon.

Last modified on Thursday, 04 May 2017 12:28

Édua Infomédia

Top Desktop version