Kőbányai Közösségi Hírlap

Szépséghibák – garanciális javítás az Újhegyi sétányon

Rate this item
(1 Vote)

A következő hetekben megtörténik az Újhegyi sétány felújított szakaszának első garanciális „szervize”. A közel egy éves használat és az elmúlt kemény téli időszak során felszínre került kisebb-nagyobb hibákat tartalmazó lista teljes körű műszaki ellenőrzés alapján állt össze, majd a kivitelező cég, a Kőbányai Vagyonkezelő Zrt. és az üzemeltetők szakembereinek részvételével megtartott garanciális bejárás során került véglegesítésre.

Mint megtudtuk, a hibalista hossza nem nyúlt túl az ilyenkor normális kereteken és a hibák nagysága sem rendkívüli. Jellemzően a sétány egészén visszatérő feladat a gránit tömbök, és térkövek közötti fugák pótlása, a térkövek, gyöngykavics járólapok szintbe helyezése, szükség esetén cseréje.

Szintén visszatérő hibajelenség teszi szükségessé a falburkolatok javítását, valamint a különféle utcabútorok újbóli rögzítését. A sétány minden szakaszán újra kell mázolni a padok felületét, pótolni kell az elhalt fákat, bokrokat és a cserjék alatt elterített mulcsot. A „legkomolyabb” hibának a földkábel egy zárlatos szakaszának cseréje tűnik.

A közösségi háznál a csúszda alatti gumiburkolatot kell helyreállítani, a szökőkút mellett az akna fedőlapját és burkolatokat kell ismét szintbe helyezni. A szabadidős park területén a burkolatjavítások mellett a pergola és egy csap javítása szerepel a listán, míg az alsó szakaszon a Lenfonó utcai olaszlépcső megsüllyedésének, megrepedt lépcső és térburkolati elemeinek és a korlátoknak a javítása képezi a legnagyobb tételt.

Az április végéig tartó munkák költségei – a vállalkozási szerződésben rögzített garanciavállalás értelmében – öt éven át a kivitelező céget terhelik, így a sétány eredeti állapotának megőrzése még éveken át nem jelent a szükséges karbantartási költségeket meghaladó kiadást a Kőbányai Önkormányzat számára.

A garanciális javítási munkálatok ideje alatti esetleges kellemetlenségekért a Kőbányai Önkormányzat türelmet és elnézést kér!


A kőbányai Újhegyi sétány komplex megújítása projekt a Budapest Főváros Önkormányzata Fővárosi Városrehabilitációs Keret támogatásával valósul meg.

 

Forrás: Kőbányai Vagyonkezelő Zrt., Kőbányai Hírek

Last modified on Sunday, 09 April 2017 16:22

Édua Infomédia

Top Desktop version