Kőbányai Közösségi Hírlap

Átmeneti otthont építenek a bajba jutott családoknak

Rate this item
(1 Vote)

A Kőbányai Önkormányzat képviselő-testülete novemberi ülésén döntött arról, hogy tovább bővítik az együttműködését a Baptista Szeretetszolgálattal. Az önkormányzat ezúttal a Román utca 6. szám alatti ingatlanát 20 évre térítésmentesen a szeretetszolgálat használatába adja családok átmeneti otthonának megvalósítására.

A családok átmeneti otthonában nyújtott segítség célja, hogy az ideiglenesen lakhatási gondokkal küzdő családok számára lehetőséget biztosítson a család egységének megtartására, és támogassa a családot önálló életvitelük megtartásában, vagy annak visszaállításában. A szolgáltatást elsősorban az átmenetileg otthontalanul maradt, veszélyeztető környezetből menekülő, családon belüli erőszak áldozatává vált gyermek és szülője, illetve a válsághelyzetben lévő várandós anya veheti igénybe.

A két korszerű, 40-40 fős átmeneti otthon a jelenlegi Román utcai épületek bontása után két ütemben, döntő részben belügyminisztériumi pályázati forrásból épülhet fel. A pályázati önrészt – összesen 58 millió forintot – a terület mellett szintén az önkormányzat biztosítja. Az első ütem összköltsége 260, a másodiké 193 millió forint lesz.

A tervek szerint a jövőre induló beruházás 2018 végi befejezését követően Kőbánya ellátási szerződést köt a Baptista Szeretetszolgálattal, amely így befogadást nyer az állami finanszírozási rendszerbe.

Kőbánya összetett, széles spektrumú szociális ellátórendszert működtetve segíti a kerület lakosait. Ebbe a rendszerbe illeszkedik a családok átmeneti otthonának megvalósítása, valamint annak a terápiás szobának létrehozása is, amelyet a Gyermekek Átmeneti Otthonában adtak át november 16-án.

Az átadott terápiás szobában a gyermekek és családjaik kaphatnak segítséget a traumák és a mindennapi nehézségek feldolgozásához

Forrás: Kőbánya.hu, Kőbánya.info

Last modified on Monday, 05 December 2016 14:49

Édua Infomédia

Top Desktop version