Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Kőbánya visszavásárolta a Mázsa teret és a Liget téri volt szolgáltatóházat

Rate this item
(2 votes)

Történelmi jelentőségű testületi ülést tartott a Kőbányai Önkormányzat júliusban: a képviselők döntöttek arról, hogy a kerület visszavásárolja a Mázsa téri ingatlanokat, valamint a Liget téri volt szolgáltatóház épületét. Akkoriban Kovács Róbert polgármester a kerület két szégyenfoltjának felszámolása érdekében tett lépésként értékelte a döntést.

A polgármester a Facebook oldalán számolt be a legfrissebb örömteli fejleményekről, miszerint megtörténtek a "történelmi" aláírás pillanatai. A felek mindkét ingatlan esetében ellátták kézjegyükkel az adásvételi szerződéseket, ami az alapja annak, hogy a Mázsa tér és a Liget téri volt szolgáltatóház épülete önkormányzati tulajdonba kerüljön és el tudják kezdeni a tervezést. Kovács Róbert most mindenkinek a türelmét kéri az ingatlanok tényleges birtokbavételéig, valamint a jövőbeni sorsuk rendezéséig.

  

A Liget téri volt szolgáltatóház épülete, illetve a Mázsa Mázsa tér adásvételi szerződésének aláírása

A Mázsa tér visszavásárlásáról szóló szerződést Kovács Róbert eképpen tette közhírré: "Egy “történelmi” aláírás pillanatai. Kedves Kőbányaiak! Örömmel jelentem be, hogy aláírtuk a Mázsa téri ingatlanok adásvételi szerződését. Ezt az ígéretünket is teljesítettük. A Mázsa teret 2005-ben az akkori, MSZP vezette önkormányzat eladta. Az új tulajdonos terveiből semmi nem valósult meg, a terület hosszú évek óta az enyészeté. Dr. György István kormánymegbízott és Révész Máriusz kormánybiztos urakkal együttműködésben évek óta dolgozunk a terület helyzetének rendezéséért. Bár még hosszabb ideig nem lesznek látható jelei a változásnak, azonban e nélkül nem gondolkodhatnánk kerületünk “kapujának" további sorsáról. Az első lépést, ami minden továbbinak az alapja, ezzel megtettük."

Forrás: Kovács Róbert polgármester Facebook oldala

Last modified on Tuesday, 22 November 2016 18:16

Hírek

Régi képek, emlékek

Dolgos kezek
Épül a lakótelep
Átadó ünnepség
Régi kép
Minden a helyére kerül
Már állnak a házak
Még nincs kész
Az iskola
Folyik az építkezés
Építik a tavat

Közösségi Hírek

Mondja el Ön is véleményét a reptéri zajvédelmi intézkedési tervről!

Mondja el Ön is véleményét…

Tisztelt Kőbányai Lakosok!A környezeti zaj értékeléséről és kezeléséről szóló 280/2004....

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia