Kőbányai Közösségi Hírlap

Felhívás művészeti alkotások vásárlására

Rate this item
(0 votes)

A Kőbányai Önkormányzat annak érdekében, hogy a kerületben élő és/vagy alkotó képzőművészek munkáját, alkotó tevékenységüket tovább segítse felhívást tesz közzé művészeti alkotások megvásárlására három millió forint összértékben.

A kultúra és a művészet népszerűsítése, az alkotó képző- és iparművészek megismertetése a nagyközönséggel, kerületi képző- és iparművészek alkotó tevékenységének támogatása alapvető érdeke közösségünknek. Kőbánya méltán lehet büszke az itt folyó színes, szerteágazó kulturális életre. Kiváló művészek élnek és alkotnak a közelünkben, legyen szó a zene, az irodalom, vagy akár a képző- és iparművészet területéről.

Az ő megismertetésük, munkáik, produktumaik eljuttatása a nagyközönség részére a kerületi döntéshozók feladata is. Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat (a továbbiakban Önkormányzat) elkötelezett támogatója a kerületi kulturális életnek, és kultúraközvetítő, művészetet, művészeket segítő tevékenységét több alkalommal is bizonyította már, többek között kulturális programok szervezésével, pályázat kiírásával, kiállítás lebonyolításával.

Az Önkormányzat annak érdekében, hogy a kerületben élő és/vagy alkotó képzőművészek munkáját, alkotó tevékenységüket tovább segítse 
F E L H Í V Á S T
tesz közzé művészeti alkotások megvásárlására három millió forint összértékben.

A felhívásra Kőbányán élő és/vagy alkotó képző- és iparművész jelentkezhet, művészeti ág megkötése nélkül, kizárólag zsűrizett alkotásokkal.

A felhívásra a jelentkezést a megvásárlásra kínált, zsűrizett művészeti alkotás fotóját és eladási árát is tartalmazó rövid leírással – mely tartalmazza az alkotó művész elérhetőségeit is – elektronikus úton ( This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ), vagy postai úton (Kőbányai Polgármesteri Hivatal Humánszolgáltatási Főosztály, 1102 Budapest, Szent László tér 29.), illetve személyesen (Budapest X. Szent László tér 29. fszt. 31.) kell eljuttatni az Önkormányzat részére, 2016. december 16-áig.

Az előválogatást követően az Önkormányzat – annak érdekében, hogy a végleges döntést a vásárlásról meghozza – a kiválasztott művek alkotóit írásban értesíti arról, hogy hova, milyen időpontra kell beszállítani alkotásaikat annak érdekében, hogy azokat a végső döntés meghozatala előtt meg tudja tekinteni.

Az Önkormányzat a kiválasztott alkotásokat adás-vételi szerződés alapján vásárolja meg az azt készítő művészektől. Az adásvételi szerződések aláírására 2017. január-február hóban kerül sor.

A megvásárolt alkotásokat a művészek rövid bemutatásával egybekötött kiállításon tekinthetik meg az érdeklődők, melynek időpontjáról a Kőbányai Hírek önkormányzati lapban, illetve a www.kobanya.hu oldalon tájékozódhatnak az érdeklődők.

A festmény Meiszter Kálmánnak, Kőbánya Díszpolgárának "Rohanás "című alkotása, a kép forrása: kobanyaimuveszek.hu

Forrás: Kőbánya.hu. Kőbányai Önkormányzat

Last modified on Wednesday, 09 November 2016 13:52

Édua Infomédia

Top Desktop version