Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Új orvosi rendelő épült a Kerepesi úton

Rate this item
(2 votes)

A Kerepesi úti hajdan állt orvosi rendelő helyén egy korszerű, XXI. századnak megfelelő épületet adott át Kőbánya vezetése szeptember 30-án. A Kőbányai Önkormányzat mintegy 478 millió forintos, saját beruházás keretében építette fel az új gyermek- és felnőtt háziorvosi rendelőt a Kerepesi úton, a régi rendelő helyén. Az előző, acélváz szerkezetű épület hozzávetőleg 40 éves volt, az idő vasfoga keményen megrágta, felújítani már nem volt érdemes. Masszív alapjára épült fel az új, kétszer 450 négyzetméter alapterületű, esztétikailag és gépészetileg egyaránt modern intézmény.

 

Az új épületbe radiátorok helyett beépített padló és mennyezeti hűtő-fűtő rendszer, valamint az egyedi igényeknek megfelelően alakítható központi elszívó rendszer került. Az átriumos megoldásnak köszönhetően sokkal több természetes fény jut be, így világosabb és – a színes bútoroknak is köszönhetően – hangulatosabb lett a tér, a legkisebbeknek pedig barátságos játszószoba teszi könnyebbé a várakozást.

 

Az orvosi rendelő közvetlen környezete is teljesen megújult. Kellemes, parkosított, zöld környezet, újonnan ültetett fák, új térburkolat, új közvilágítás, és a legkisebbeknek játszóeszközök teszik kényelmesebbé a várakozást. A régi épületből mindössze a pincerész maradt meg, amely a rekonstrukció után egészségügyi irattárrá alakult, és a nem selejtezhető orvosi kartonok hosszú távú, biztonságos megőrzését teszi lehetővé.

Az ünnepélyes átadáson Kovács Róbert polgármester arra emlékeztetett, hogy nagyon sokan nagyon régóta vártak erre az eseményre, hiszen az orvosi rendelő rendkívül rossz állapotban szolgálta a lakosokat és az egészségügy dolgozóit. A polgármester beszédében kiemelte, hogy Kőbányát nem toldozgatni-foldozgatni kell, hanem építeni, fejleszteni, szépítgetni. Ennek a szemléletnek tökéletesen megfelel, hogy a Kerepesi úti régi rendelőt nem felújította, hanem elbontotta és a helyére egy teljesen újat épített az önkormányzat saját erőből, mintegy 400 millió forintos beruházás keretében. 450 négyzetméteren gyermek- és felnőtt rendelőket alakítottak ki. A természetes fényt az átriumos belső adja, a fűtésrendszer energiatakarékos, a világítás is a legmodernebb technikát képviseli.

 

A polgármester felidézte: immár a harmadik orvosi rendelő újult meg, de már készülnek a tervek az Újhegyi lakótelep, illetve a Pongrác úti rendelő megújítására is. De nemcsak egészségügyi intézmények újulnak meg, hanem óvodák, bölcsődék is – hívta fel a figyelmet Kovács Róbert, hozzátéve, hogy ezeknek a fejlesztéseknek az elvégzéséhez az önkormányzat megfelelő gazdálkodására van szükség, stabil alapokra, de kell hozzá az összefogás, a türelem, a kitartás és az itt élő emberek ereje is.

 

A polgármesteri köszöntőt követően dr. György István kormánymegbízott, Kovács Róbert polgármester, dr. Pap Sándor, Radványi Gábor és Weeber Tibor alpolgármesterek közösen vágták el a nemzetiszínű szalagot, ezzel hivatalosan is megnyitotta kapuit az új orvosi rendelő.

 

Az avató ceremónia után ingyenes szűrővizsgálatokkal várták az érdeklődőket, a kicsiknek volt állatsimogató, lufihajtogatás, kézműves játékok.

 

Néhány érdekes adat az épületről:
- az épület hasznos területe (pincével együtt) 1200 m2
- a homlokzaton 15 cm-es hőszigetelés van
- a belső átrium 65 m2
- a pincerészbe 1600 db salgó polc került beépítésre
- a magas tetőbe 6107 kg acél került beépítésre
- a teljes homlokzat 542 m2
- az épületbe összesen 240 m3 beton lett beépítve

Forrás: Kőbányai Önkormányzat, Kőbánya.hu, OPH, Por-koord, Kovács Róbert polgármester

Last modified on Tuesday, 04 October 2016 12:25

Hírek

Régi képek, emlékek

A Mély tó
Föld út
Látkép
Lakótelep a világ végén
Zajlik a munka
Elkészült a lakótelep
Dolgozik a daru
Régi kép
Átadó ünnepség
Épül és szépül

Közösségi Hírek

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a fővárosi közszolgáltatók

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a…

Tavaszi nagytakarítást szervez április 21-én és 28-án (vasárnap) a BKM...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia