Kőbányai Közösségi Hírlap

Megnyílt a kőbányai kormányablak

Rate this item
(2 votes)

Megnyílt a teljesen megújult kőbányai kormányablak a Havas Ignác utcában, ahol az eddigieknél egyszerűbben, gyorsabban, kevesebb várakozással tudjuk elintézni ügyeinket. A kerületi egyablakos ügyintézési pontot Dr. Baltay Tímea helyettes államtitkár, dr. György István kormánymegbízott, Kovács Róbert polgármester, Révész Máriusz országgyűlési képviselő és dr. Horváth Tivadar hivatalvezető adta át ünnepélyes keretek között június 16-án. 

 

A főváros 30. kormányablakának megnyitásával az országban immár több mint 260 egyablakos ügyintézési pont működik – mondta az eseményen Baltay Tímea kormányablakokért felelős helyettes államtitkár. Hozzátette, a további ügykörbővítést az informatikai rendszerek fejlesztése, az e-közigazgatás erősítése fogja lehetővé tenni.

 

A magas ügyfélforgalom miatt a jövőben tovább bővítik a fővárosi kormányablakokat – jelentette be dr. György István kormánymegbízott, aki nagy örömmel nyitotta meg Budapest 30. kormányablakát Kőbányán, a korábbi okmányiroda helyén. A kívül-belül teljesen megújult, az eddigieknél sokkal szebb, kényelmesebb ügyfélszolgálatnak köszönhetően az eddigieknél egyszerűbben, gyorsabban, kevesebb várakozással tudják elintézni ügyeiket az ide betérők. A kormánymegbízott kiemelte, hogy gyakorlatilag panaszmentesen működnek a kormányablakok, hiszen a 2015-ös évben a fővárosban közel 2 millió ügyet intéztek el és mindössze 200 panaszt iktattak. Az intézhető ügyek bővítése mellett a jövőben a fővárosi kormányablakok leterheltségét is csökkenteni fogják. További kormánytisztviselői státuszokat hoztak létre és tervezik a munkaállomások bővítését is. A kormánymegbízott őszintén reméli, hogy a kőbányaiak is elégedettek lesznek az itt folyó ügyintézéssel. Dr. György István úgy látja, hogy Kőbánya az utóbbi években dinamikusan fejlődik a kerületi önkormányzat, a főváros, és immár a kormányhivatal által végrehajtott fejlesztéseknek köszönhetően is.

 

Kovács Róbert polgármester az átadó ünnepségen kijelentette: újabb mérföldkőhöz érkeztünk, a kerület ismét tovább fejlődött. A Havas Ignác utcai Budapesten a 30. új kormányablak, ám sokak véleménye szerint, talán ez a legszebb. Nekünk, kőbányaiaknak egészen biztosan - tette hozzá. A polgármester véleménye szerint a modern kormányablak megváltoztathatja a bürokráciáról alkotott negatív képet. A polgármester megköszönte dr. György István kormánymegbízottnak, hogy ahogy "eddig mindig, most is szívén viseli otthona, otthonunk, Kőbánya sorsát". Beszéde végén azt kívánta, hogy az új kormányablakot használja örömmel és egészséggel minden kőbányai polgár és minden munkatárs, aki a kerületiekért dolgozik.

 


További információ: Kormányhivatal.hu
Cím: 1105 Budapest, Havas Ignác utca 1.
Kapcsolat: email:  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. , telefon: (1) 795-8706, fax: (1) 237-4828
Illetékesség: országos, kivéve lakcímbejelentés, amelyet csak a X. kerületben létesítendő lakcím esetén intéznek

Forrás: OPH, MTI, Dr. György István Facebook oldala, Kovács Róbert Facebook oldala, Kőbánya.info, Kormányhivatal.hu

Last modified on Monday, 20 June 2016 10:13

Édua Infomédia

Top Desktop version