Kőbányai Közösségi Hírlap

Épül a Kerepesi úti orvosi rendelő

Rate this item
(1 Vote)

Február közepén tette le a Kerepesi úti felnőtt- és gyermek háziorvosi rendelő alapkövét Kovács Róbert polgármester, valamint dr. Pap Sándor és Radványi Gábor alpolgármesterek, a körzet önkormányzati képviselői. A beruházás keretében az Önkormányzat újjáépíti a rendelőt, a teljes rekonstrukció a nyár végére készül el. A felújítás alatt az orvosi rendelés zavartalanul működik a Keresztúri úton lévő általános iskola külön szárnyában. 

A tervezés során elsődleges szempont egy modern, fenntartható, esztétikus háziorvosi rendelő kialakítása volt. Az épület központjában egy belső díszudvart alakítanak ki, így a rendelő belsejébe természetes fény jut. A várók felett magastetőt helyeznek el, tovább növelve a belmagasságot és a térérzetet. A látogatók részére a várók új bútorzattal, játszó sarokkal és információs táblákkal lesznek felszerelve, akadálymentes illemhelyekkel, melyekben lehajtható pelenkázók is beépítésre kerülnek. A dolgozók részére öltözőket, teakonyhákat hoznak létre. Az új rendelőben levegős hőszivattyú által termelt megújuló energiát és szabályozható padló- és mennyezet hűtés/fűtést fognak alkalmazni, míg a világítást korszerű LED lámpatestek adják majd. A homlokzatra eltérő színárnyalatú, anti graffiti védelemmel ellátott nagytáblás homlokzatburkolati elemek kerülnek. Az épület környezete is teljesen megváltozik: új térburkolat, pihenő padok, térvilágítás és növényzet szolgálja majd az itt élők kényelmét. 

 

A munkálatokat a korábbi rendelő föld feletti részének teljes elbontásával kellett kezdeni, mert az épületszerkezet már nem felelt meg a hatályos műszaki követelményeknek. Megmaradt ugyanakkor a vasbeton falú és födémű pince, amelyben már állnak az új válaszfalak, elkészült az aljzatszigetelés. Az ütemesen haladó építkezés eredményeként elkészültek a főfalak és – a már most is rendkívül látványos – átriumos kialakítású acél tetőszerkezet. Az elektromos, a gépészeti és a víz gerincvezetékek készültségi állapota április elején 80-85%-os. A rendelő és a pizzéria közötti szakaszon szennyvíz és esővíz elvezető csatornák építése miatt munkagödröt alakítottak ki. Az építkezés az ácsmunkákkal folytatódik hamarosan. 

 

A beruházásnak köszönhetően a betegek és egészségügyi dolgozók modern gépészeti berendezésekkel működtetett, akadálymentesített, energia-hatékony hűtés-fűtés rendszerrel felszerelt épületet kapnak. A Kerepesi úton lévő Felnőtt- és Gyermek Háziorvosi Rendelő korszerűsítésének kivitelezési munkáinak költsége valamivel több mint négyszáz millió forint. 

  

A múlt, a jelen és a jövő

Forrás: Pro-koord, Kőbányai Önkormányzat, Kőbánya.info, Kőbánya.info, Facebook.com/gyakorloutca

Last modified on Friday, 08 April 2016 11:49

Édua Infomédia

Top Desktop version