Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Elkészült az Újhegyi sétány!

Rate this item
(5 votes)

Vége az újhegyiek megpróbáltatásainak, március végére elkészült az Újhegyi sétány! Nem volt hiábavaló a városrész lakóinak türelme, az építkezéssel járó kellemetlenségek elviselése, hiszen nemcsak újjászületett Újhegy főutcája, hanem a közösségi élet megélésére alkalmas térré változott. A korábbi kopottas, szomorkás hangulatot a társadalmi igényekhez alkalmazkodó, izgalmas formai megvalósításokkal ékesített sétány váltotta fel. A siker legfőbb bizonyítéka, hogy a városrész lakói már birtokba is vették a közösségi tereket, azokon megindult az élet.

 

A sétány fejlesztése persze még nem ért véget, hiszen még hátra van az utcabútorok (padok, pihenők, szemetesek stb.) és a játszó- és fitneszeszközök beszerzése és telepítése. A törvény által szabályozott közbeszerzési eljárás keretében az eszközöket a múlt hónapban megrendelték, május első felében várhatóan azok is a helyükre kerülnek. 

 

Zajlik az Újhegyi sétány parkosítása, amely során 142 új facsemetét és több mint 11 ezer kisebb növényt, cserjét ültettek. A parkokban elvetették a fűmagot, innentől kezdve a természeten múlik, hogy mikorra zöldül be a városrész. A növények gondozása folyamatos, locsolásukat automata öntözőrendszer biztosítja. A törődést az újonnan telepített fák egy része már meg is hálálta lombkoronájuk virágba borításával. 

 

Bár az Újhegyi sétány új vizes elemei alig néhány napja működnek üzemszerűen, kijelenthetjük, hogy máris nagy népszerűségre tettek szert. A gyerekek egyértelmű áhítattal „ragadnak le” megcsodálni a szökőkút és a vízlépcső nyújtotta látványosságot, de a felnőttek sem tudnak közömbösen elmenni mellette. Hiába hajtja őket az elintézendők sokasága, sokan időznek hosszabb-rövidebb ideig a vízjáték megtekintésével. A szökőkút, vízlépcső és a párásító gömbök ugyanakkor nem puszta látványosságként szolgálnak, hiszen a hamarosan beköszöntő nagy nyári melegben enyhülést és felfrissülést nyújtanak majd a közlekedők számára.

 

Elkészült az Újhegyi Közösségi ház és a Könyvtár épülete is, jelenleg a bútorok és a kellékek beszerzése, illetve a belső terek berendezése van folyamatban. Várva várt szolgáltatásaik hamarosan újra a városrész lakóinak rendelkezésére állnak. 

 

Az elmúlt időszak sokak számára számos kellemetlenséggel, esetenként nehézséggel járt, de a megújult környezet, annak szolgáltatásai és a zöldellő növények hamarosan feledtetik a rossz emlékeket. A sétány szebb, a kor igényeinek megfelelő lett, és nagyon fontos, hogy az is maradjon. Jelenlegi állapotának megóvása mindannyiunk közös érdeke és felelőssége, tegyünk róla, hogy Újhegy főutcája az életünk örömöt nyújtó, kellemes része legyen. 

 

Gyerekek foglalták rajzokba az Újhegyi lakóteleppel és környékével kapcsolatos érzéseiket és élményeiket. Az alkotásokról szavazni április 30-ig, méghozzá az újhegyi Facebook oldalon (www.facebook.com/ujhegy) lehet a legjobban tetsző pályamű lájkolásával. 

Nem tartozik a sétány felújításához, ám mégis szót érdemel, hogy szinte a beruházás megvalósulásával egy időben lépte át az újhegyi Facebook oldal a 2000 lájkos álomhatárt. Ez azt jelenti, hogy a 20 ezer lakosú városrész minden 10. lakója csatlakozott a közösségi felülethez. 

A kőbányai Újhegyi sétány komplex megújítása projekt a Budapest Főváros Önkormányzata Fővárosi Városrehabilitációs Keret támogatásával valósul meg.

  

Forrás: Pro-koord, Kőbánya.info, Facebook.com/ujhegy

Last modified on Wednesday, 06 April 2016 22:46

Hírek

Régi képek, emlékek

Látkép
Lakótelep a világ végén
Átadó ünnepség
A Mély tó
Elkészült a lakótelep
Épül a Mély tó
Zajlik a munka
Minden a helyére kerül
Zajlik az éptkezés
Épül a lakótelep

Közösségi Hírek

Mondja el Ön is véleményét a reptéri zajvédelmi intézkedési tervről!

Mondja el Ön is véleményét…

Tisztelt Kőbányai Lakosok!A környezeti zaj értékeléséről és kezeléséről szóló 280/2004....

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia