Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Kőbánya legszebb fáját keresik

Rate this item
(4 votes)

A Kőbányai Önkormányzat idén először hirdette meg a “Keressük Kőbánya Legszebb Fáját”  akciót. Minden olyan fát lehetett jelölni a címre, amely Kőbánya területén található, bárki által látható és amelyhez esetleg valamilyen személyes vagy történeti élmény is kapcsolódik. A beérkezett javaslatok közül az öt legszebb – legérdekesebb fára lehet szavazni 2015. augusztus 31-éig. A legtöbb szavazatot kapott fát benevezik a 2016. “Év fája” országos versenybe, és “Kőbánya Legszebb Fája – 2015” emléktáblát kap.

Szavazni az alábbi fákra lehet:
- Üllői út 118. A Janikovszky Éva Általános Iskola Tagintézménye udvarán álló – már nem élő – legalább 80 éves fa. A törzséről már hiányzik a kéreg, a sok gyerekkéz simára “csiszolta”. A fölből kiálló, kacskaringós gyökérzete is szép látványt nyújt.
- Óhegy park – Száraz utcai torkolatnál álló mamutfenyő. Ritka különlegesség egy városi parkban. Magassága meghaladja a 15 métert, koronája szabályos kúp alakú, becsült kora 40 év. A viszonylag száraz időjárás miatt lassúbb növekedésű példány.
- Keresztúri út 11-13. A Tündérkert Óvoda udvarán álló, több, mint 20 éves, fehérvirágú vadgesztenyefa. Szabályos lombkoronája gazdagon virágzik, nyáron hűs árnyat ad. Magassága meghaladja a 15 métert. Ősszel az óvodások kedvencét, a sok vadgesztenye termést bőven ontja.
- Maglódi út 12/a. A Merkapt Sporttelepen álló, egy törzsből  kettéágazó platánfa. Különlegessége, hogy az elágazásnál két külön fajta platán – nyugati platán és keleti szeldelt platán - fejlődött tovább. Becsült kora 130-150 év. Magassága meghaladja a 25 métert.
- Harmat u. 88. A Harmat Általános Iskola kertjében álló fehérnyár fa.  Szabályos lombkoronájának átmérője eléri a 20 métert, nagy területen nyújt árnyékos pihenőhelyet. Törzsének körmérete megközelíti a 3 métert, becsült kora 50 év.

Szavazzon a legszebb fára az Önkormányzat honlapján EZEN a linken!

Forrás: Kőbánya.hu

Hírek

Régi képek, emlékek

Részből egész
A Gergely-bánya
Zajlik a munka
Látkép
A Mély tó
Folyik az építkezés
Még nincs kész
Régi újhegyi kép
Dolgozik a daru
Már állnak a házak

Közösségi Hírek

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a fővárosi közszolgáltatók

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a…

Tavaszi nagytakarítást szervez április 21-én és 28-án (vasárnap) a BKM...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia