Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Ellenőrzés az utakon! Biztonsági öv, gyerekülés és bukósisak a célkeresztben

Rate this item
(1 Vote)

Figyelem! A rendőrök háromnapos európai összehangolt közlekedésrendészeti akció keretében a passzív biztonsági eszközöket ellenőrzik Budapesten is, azaz fokozott figyelmet fordítanak a biztonsági öv, a gyermekbiztonsági rendszerek és a bukósisak előírásszerű használatának ellenőrzésére. A TISPOL (European Traffic Police Network) Operational Group éves ellenőrzési terve alapján indított, 2015. március 9. és március 11. között megtartott akció célja a passzív biztonsági eszközök használatának ellenőrzése, mivel azok nélkül jelentősen megnő a halálos sérülések esélye. A biztonsági öv és a gyermekbiztonsági rendszerek használati arányának tovább növelése nélkülözhetetlen a balesetben elhunytak számának, valamint a sérülések súlyossági fokának csökkentése érdekében.

A TISPOL SEATBELT ellenőrzést egy évben kétszer hajtják végre, ennek során a TISPOL tagállamok rendőri erői – így a magyar rendőrség is – a közlekedésbiztonsági helyzet javítása és a közlekedők biztonságának szavatolása érdekében a passzív biztonsági eszközök használatát fokozottan ellenőrzik Európa közútjain.

Az ellenőrzés kiterjed a közúton elkövetett egyes kiemelt bűncselekmények – az embercsempészés, az illegális migráció, a fegyver- és kábítószer-csempészet, a vagyon elleni bűncselekmények – felderítésére, valamint a körözött személyek elfogására is.

Forrás: Police.hu

A kép illusztráció, forrása: Boon.hu

Last modified on Monday, 09 March 2015 10:04

Hírek

Régi képek, emlékek

Lakótelep a világ végén
Épül a Mély tó
Folyik az építkezés
Elkészült a lakótelep
Az iskola
Már állnak a házak
Átadó ünnepség
Dolgozik a daru
Épül a lakótelep
Részből egész

Közösségi Hírek

Mondja el Ön is véleményét a reptéri zajvédelmi intézkedési tervről!

Mondja el Ön is véleményét…

Tisztelt Kőbányai Lakosok!A környezeti zaj értékeléséről és kezeléséről szóló 280/2004....

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia