Kőbányai Közösségi Hírlap

Szirénapróba minden hónap első hétfőjén - a türelmünket kérik

Értékelés:
(11 szavazat)

Minden hónap első hétfőjén, 11 órakor lakosságvédelmi okok miatt szirénapróbát tartanak Kőbányán. A kerületi lakosok próbákkal kapcsolatos telefonhívásai, írásos bejelentései miatt a Kőbányai Önkormányzat a következő információt tette közéA BM Országos Kataszrófavédelmi Főigazgatóság az úgynevezett MoLaRi (Monitoring és Lakossági Riasztó) rendszeren keresztül tudja értesíteni a lakókat, ha bármilyen, a biztonságukat fenyegető esemény történik. Ezt a rendszert – éppen a kőbányaiak érdekében – rendszeresen kell ellenőrizni, hogy szükség esetén is megbízhatóan működjön. Az ellenőrzés rövid ideig tartó, jól hallható szirénahanggal és néhány mondatos tájékoztató szöveggel jár. Erről ugyan minden médium hírt adott, ám a tapasztalatok azt mutatják, sokan nem értik, miért van ez, illetve mit kell csinálniuk, ha meghallják a próba-jelzést. A Kőbányai Önkormányzat türelmünket kéri, a havonta ismétlődő hangpróbák a mi biztonságunkat szolgálják.

A mai 11:00 órakor kezdődő csökkentett üzemű (morgató) próbariasztás során hangosbemondón keresztül fognak tájékoztatni arról, hogy szirénapróba következik és hogy semmit nem kell tennünk.

A mai próbánál a következő szöveget, illetve jelzést adják le:
Figyelem ez próba, figyelem ez próba! Most a csökkentett üzemű próba jelét hallják! Most a csökkentett üzemű próba jelét hallják!
A szöveges részt követően azonnal következik a hat másodpercig tartó szirénajelzés, amely során mély tónusú felfutó hangjelzést adnak le, majd a jel lefutása következik be.
A próba a következő szöveggel zárul: „A próbának vége! A próbának vége!"

 A kép forrása: katasztrofavedelem.hu

További információ a MoLaRi rendszerről a Katasztrófavédelem honlapján érhető el EZEN a linken. A 2017. évben végrehajtandó próbáinak időpontjai  IDE kattintva tekinthetőek meg.

Forrás: Kőbánya.hu, Katasztrófavédelem.hu

Utoljára frissítve: 2017. november 06., hétfő 15:02

Édua Infomédia

Top Desktop version