Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Hirdetmény: Bírósági ülnök választás 2015.

Rate this item
(2 votes)

Az Önkormányzat honlapján megjelent a a bírósági ülnökök 2015. évi választására vonatkozó hirdetmény:

"Budapest Főváros X. Kerület Kőbányai Önkormányzat Polgármestere tájékoztatom a X. kerületi választópolgárokat, hogy a Köztársasági Elnök a bírósági ülnökök választását 2015.  március 7. és április 30. napja közötti időtartamra tűzte ki.

A bírák jogállásáról és javadalmazásáról szóló 2011. évi CLXII. törvény 212. § (1) bekezdése szerint ülnöknek az a 30. életévét betöltött magyar állampolgár választható meg, aki nem áll cselekvőképességet érintő gondnokság, vagy támogatott döntéshozatal hatálya alatt, továbbá büntetlen előéletű és nem áll közügyektől eltiltás hatálya alatt sem.

Az ülnököket a bíróság illetékességi területén lakóhellyel rendelkező nagykorú magyar állampolgárok, a bíróság illetékességi területén működő helyi önkormányzatok és egyesületek – kivéve a pártokat – jelölik.

A fiatalkorúak büntető ügyeiben eljáró bíróság pedagógus ülnökeit a bíróság illetékességi területén működő alapfokú és középfokú nevelési-oktatási intézmények tantestületei jelölik.

A jelölt a jelölés elfogadásáról írásban nyilatkozik. A nyilatkozatot a hirdetmény mellékletéből lehet letölteni, vagy a Kőbányai Polgármesteri Hivatalban az aljegyzői titkárságról (Budapest X., Szent László tér 29. I. emelet 104. szoba) lehet igényelni. A jelölésről, illetve a jelölés elfogadásáról szóló, kitöltött nyilatkozatot az aljegyzői titkárságon lehet leadni 2015. március 20-áig. Az elfogadó nyilatkozattal együtt kell leadni a büntetlen előéletet igazoló hatósági erkölcsi bizonyítványt!

A jelöléssel kapcsolatos felvilágosítást nyújt Hegedűs Károly aljegyző a 4338-226, vagy Korányiné Csősz Anna Szervezési Osztályvezető a 4338-225-ös telefonon."

Dokumentumok letölthetőek .doc formátumban a linkekre kattintva:
- Jelölő szervezet
- Nyilatkozat

Forrás: Kőbánya.hu

A kép illusztráció, forrása: Érdmost.hu

Last modified on Monday, 02 March 2015 12:12

Hírek

Régi képek, emlékek

Látkép
Épül a Mély tó
Épül a lakótelep
Föld út
Építik a tavat
Árkok és házak
Régi újhegyi kép
Épül és szépül
Az iskola
Folyik az építkezés

Közösségi Hírek

Mondja el Ön is véleményét a reptéri zajvédelmi intézkedési tervről!

Mondja el Ön is véleményét…

Tisztelt Kőbányai Lakosok!A környezeti zaj értékeléséről és kezeléséről szóló 280/2004....

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia