Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Közbiztonsági értekezlet a Petőfi-laktanyában

Rate this item
(1 Vote)

A Honvédelem.hu portál számolt be arról, hogy az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandárnál rendezték meg a Kőbányai Önkormányzat közbiztonsági értekezletét december 9-én. A résztvevők − a napirendben szereplő témakörök megbeszélése után − megismerkedtek az alakulat alegységeivel és azok munkájával.

A Kőbányai Önkormányzat négy évvel ezelőtt úgy döntött, hogy együttműködő szervek segítségével kívánja javítani a kerület közbiztonságát, s ehhez segítségül hívta a Magyar Honvédség, rendőrség, polgárőrség, büntetés-végrehajtás, őrszolgálatok és civil szervezetek szakembereit. Az együttműködés keretében rendszeresen tartanak értekezleteket, melyeken az elmúlt időszak eseményeiről számolnak be egymásnak a tagok.

Évzáró ülésüket az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandárnál, a Petőfi-laktanyában tartották. Az értekezlet elején Piros Ottó ezredes, az alakulat megbízott parancsnoka köszöntötte a társszervek képviselőit.

Az együttműködést koordináló Tóth Béla nyugállományú rendőr ezredes, közbiztonsági tanácsadó kiemelte: a közös munka hatékonyságát mutatja, hogy az Új Kőbánya Program számos pontja megvalósult. A Budapest helyőrségdandár szerepe az együttműködésben igen sokrétű, egy-egy kőbányai rendvédelmi nap megrendezésénél magára vállalja többek közt a logisztikai feladatokat, élelmezést biztosít az ott dolgozóknak, a rendezvényen használt sátrakat biztosítja és felállítja, valamint harckocsikat vonultat ki bemutatásra.

A megbeszélés után Piros Ottó ezredes tájékoztatást adott a dandár felépítéséről és működési rendszeréről. Az esemény a díszzászlóalj különleges díszelgőcsoportjának dinamikus, látványos elemekkel gazdagított, zenés, fegyveres bemutatójával zárult. 

Forrás és szerző: Honvédelem.hu, fotó: Szabó Lajos zászlós

Last modified on Tuesday, 16 December 2014 08:26

Hírek

Régi képek, emlékek

A Mély tó
Zajlik a munka
Régi kép
Az iskola
Régi újhegyi kép
Lakótelep a világ végén
Árkok és házak
Látkép
Építési terv
Átadó ünnepség

Közösségi Hírek

Mondja el Ön is véleményét a reptéri zajvédelmi intézkedési tervről!

Mondja el Ön is véleményét…

Tisztelt Kőbányai Lakosok!A környezeti zaj értékeléséről és kezeléséről szóló 280/2004....

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia