Kőbányai Közösségi Hírlap

Az Önkormányzat válasza a Város Mindenkié csoport rágalmaira

Rate this item
(5 votes)

A Kőbányai Önkormányzat honlapján reagált a Város Mindenkié csoport által a kőbányai kilakoltatás kapcsán megfogalmazott állításokra. A következőket írták:

"A Város Mindenkié (AVM) csoport rágalmaival szemben, a Kőbányai Önkormányzat tizenkét éve próbálja megoldani a Maglódi útról hétfőn jogerős bírósági ítélettel kilakoltatott P. Melinda és az általa nevelt gyermekek elhelyezését. P. Melinda minden együttműködést elutasított az elmúlt időszakban, miközben nagy összegű tartozást halmozott fel, áram- és gázlopás miatt több rendőrségi eljárás indult ellene, a szomszédok pedig folyamatosan panaszkodtak a család közösségellenes viselkedése miatt, amellyel összefüggésben többször került sor rendőrségi, tűzoltósági intézkedésre is.

A Város Mindenkié alaptalan állításaival ellentétben a valóság az, hogy az önkormányzat tizenkét éven keresztül mindent megtett a gyerekek védelmében, hogy ne kerüljenek utcára. Az együttműködési hajlandóság hiányában azonban a Kőbányai Önkormányzat nem kedvezhet az alapvető társadalmi normákat és a törvényeket betartani nem hajlandó családnak, miközben félezer kerületi rászoruló várakozik szociális bérlakásra.

Az AVM rágalmaival ellentétben a valóság az, hogy P. Melinda még 2002-ben - saját maga által is elismerten - önkényes lakásfoglalóként költözött be egy lebontásra ítélt házba. Ennek ellenére az önkormányzat - kifejezetten a gyermekekre való tekintettel - bérbe adott neki egy másik szociális lakást, de a szomszédok folyamatos panaszai miatt az egy éves szerződést nem hosszabbította meg. 2004-ben az önkormányzat újra bérbe adott a családnak egy Maglódi úton található ingatlant. Ott azonban 2007 végén a Kőbányai Vagyonkezelő Zrt. lakbértartozás miatt felmondta a bérleti szerződést.

2010 januárjában vált jogerőssé a lakás kiürítéséről szóló bírósági ítélet. P. Melinda a bérleti díj tartozását időközben kiegyenlítette, azonban a Kőbányai Gyermekjóléti Központ (BÁRKA) adatai szerint kb. 1-1,5 millió (!) forint közüzemi díjtartozást halmozott fel, áram- és gázlopás miatt pedig rendőrségi eljárás indult ellene. Emellett P. Melinda és gyermekei folyamatosan olyan közösségellenes magatartást tanúsítottak, amellyel a házban lakó bérlők nyugalmát, biztonságát veszélyeztették, emiatt többször került sor rendőrségi illetve tűzoltósági intézkedésre is, az önkormányzathoz pedig folyamatosan érkeztek a panaszok.

Az utóbbi időszakban háromszor is egyeztetett a hivatal a jogcím nélküli lakóval a család elhelyezéséről – anyaotthoni, illetve családok átmeneti otthonában - de P. Melinda hallani sem akart az ingatlan elhagyásáról, miközben már több százezer forintos lakbérhátralékot halmozott fel. Végül a panaszával A Város Mindenkié csoporthoz fordult, amely ígéretet tett elhelyezésükre, ezért a szervezet azt kérte, hogy halasszák el az október 20-ra kitűzött, valójában 7 éve kezdődött kilakoltatás időpontját. Az AVM a megállapodás ellenére határidőig nem gondoskodott a család lakhatásáról.

Az AVM alaptalan állításaival ellentétben Kőbányának soha nem volt 300 üresen álló bérlakása, viszont az üresen álló bérlakások jó részében azért nem él senki, mert az ott élők számának és életmódjának „köszönhetően” azok lakhatatlanná váltak. Jelenleg 50 üres lakásra mintegy 500 rászoruló jut. Kőbányának nincs anyagi lehetősége, sem jogosultsága arra, hogy bárkinek közpénzből élet-hosszig ingyen lakhatást biztosítson. Mindemellett az önkormányzat maximálisan támogatja azokat a családokat, amelyek önhibájukon kívül kerülnek nehéz helyzetbe, és készek együttműködni sorsuk megnyugtató rendezése érdekében.

További információ: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. "

Elviszik a kilakoltatott család tévéjét. A kép forrása: vs.hu

Forrás: Kőbánya.hu

Last modified on Tuesday, 25 November 2014 16:34

Édua Infomédia

Top Desktop version