Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Lehet más a kőbányai politika

Rate this item
(0 votes)

Tisztelt Kőbányai Polgárok!

A választások első fordulója után és a második forduló előtt szeretnénk Önöknek megköszönni támogatásukat, bizalmukat, és minden segítséget. Az országos eredményekkel párhuzamosan az Önök szavazataival Kőbányán is bebizonyosodott, hogy a Lehet Más a Politika jelenleg a negyedik legerősebb párt. Területi listánk a 10. kerületben 4.834 (10,8%) szavazatot kapott még úgy is, hogy nem sikerült helyi jelöltet állítanunk.

 

 

Itt engedjék meg, hogy visszautaljak a kopogtatócédula gyűjtés időszakára. Nehezen indult meg az ajánlócédulák gyűjtése, de az idő előrehaladtával egyre többen kezdtek hinni bennünk. Az Örs Vezér téri és a KÖKI állomáson lévő kitelepüléseinken egyre kevesebb kétkedő és lesajnáló hanggal találkoztunk. Helyüket átvették a bíztatás és az öröm hangjai. Ekkor azonban már arra kellett összpontosítani budapesti erőinket, hogy a lehető legtöbb választókerületben össze tudjuk gyűjteni a kopogtató cédulákat. Ezt már csak az erőink koncentrált átcsoportosításával tudtuk megoldani, ami sajnos azzal járt, hogy kőbányai jelenlétünket csökkenteni kellett.

Részemről nagyon szívszorító volt megélni, hogy bár a vége felé  egyre több szimpatizánsunk jelentkezett telefonon és emailon, hogy támogat minket ajánlószelvényével – ekkor már napi több telefonhívást és emailt kaptam –, mégsem tudtuk összegyűjteni ezeket a kellő számban. Nincs kétségem ugyanakkor afelől, hogy ha még egy hétig gyűjthettük volna az ajánlószelvényeket, akkor mindkét 10. kerülethez köthető választókörzetben összegyűjtöttük volna a 750 darabot.

Visszatérve a jelenhez, helyi szinten most az LMP esetében ugyanaz a legfontosabb, mint országosan. Meg kell őriznünk önállóságunkat és korrupciómentességünket. Ennek érdekében a párt a jövőben igyekszik még szigorúbban eljárni az új tagok felvételekor, hogy a politikai nyerészkedőket távol tarthassuk. Emiatt a következő, májusban megtartandó Kongresszusunkig ideiglenesen szüneteltetjük az új tagok felvételét. Ugyanakkor szeretnénk bővíteni aktivistáink és szimpatizánsaink körét, akik véleményükkel, hozzászólásaikkal, ötleteikkel segíthetik, hogy azon az úton maradjunk, melyen elindultunk. Így lesz időnk megismerni egymást támogatóinkkal, hogy az önkormányzati választásokra tovább erősödve még jobb eredményeket érhessünk el. A valóban az LMP szellemiségéhez hozzátenni kívánó aktivistáink és szimpatizánsaink közül kikerülő új tagjainkkal pedig megnövekedett méretünk ellenére is biztosítható lesz, hogy ne térjünk le a tisztesség útjáról.

Az első  forduló – igen szoros – eredményei és a fent leírt események következtében kerületünkben a II. fordulóban nem lesz versenyben a Lehet Más a Politika. Mint többször kijelentettük, nem gondolkodás nélküli pártkatonákat látunk az állampolgárokban, hanem felelős, a döntéseiket vállaló, tudatos szavazókat. Ahogy eddig is, ezután is arra biztatjuk Önöket, döntsenek meggyőződésük szerint.

Kérjük, akár ezeken az oldalakon, akár későbbi rendezvényeinken személyesen, fejtse ki gondolatait, jelentkezzen sorainkba, hogy továbbra is bizonyíthassuk: Lehet Más a Politika!

Köszönettel: 
Lehet Más a Politika, Kőbányai Szervezet
Tóth Balázs koordinátor

 

Last modified on Monday, 17 May 2010 11:15

Hírek

Régi képek, emlékek

A Gergely-bánya
Zajlik az éptkezés
Lakótelep a világ végén
Még nincs kész
Régi újhegyi kép
Zajlik a munka
Átadó ünnepség
A Mély tó
Régi kép
Épül a lego-ház

Közösségi Hírek

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

A Kőbányai Önkormányzat tájékoztatja a lakosságot, hogy Kőbánya-Kertváros térségében földi...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia