Kőbányai Közösségi Hírlap

Új focipálya a Keresztury Dezső Általános Iskolában

Rate this item
(1 Vote)

Szeptember 5-én adták át a Keresztury Dezső Általános Iskolában elkészült műfüves focipályát és iskolai sportudvart. A Kőbányai Önkormányzat legújabb sportlétesítményének avató ünnepségén Kovács Ferenc iskolaigazgató és Kovács Róbert polgármester köszöntötte a gyerekeket. A két "sikerkovács", azaz a polgármester és igazgató együttműködésének eredményeként a sportolásra alkalmas helyszínek sora újabb színfolttal gazdagodott Kőbányán - a diákok legnagyobb örömére.

 

A köszöntők után a kerület vezetése, így Kovács Róbert polgármester, Radványi Gábor, Dr. Pap Sándor és Weeber Tibor alpolgármesterek, valamint Révész Máriusz országgyűlési képviselő az avatás alkalmából megajándékozták az iskolát egy-egy Adidas Brazuca focilabdával, amely a 2014-es világbajnokság hivatalos labdája.

 

Természetesen a pálya nem maradhatott foci nélkül! A kerületi önkormányzat dolgozóiból és a KISE edzőiből álló kőbányai csapat megmérkőzött a DJ Dominiqe-kal, Harsányi Leventével, Kozma Istvánnal és a Mészöly testvérekkel felálló "válogatottal". A küzdelmes nyitó meccsen a kőbányai közös csapat - a diákok hangos biztatása mellett - végül felülkerekedett ellenfelén.

 

A hazaiak győzelmét követően a gyerekek vették birtokba a focipályát, akik kitörő örömmel kezdték meg a zöld műanyag gyep "rendeltetésszerű használatát". A hangos és boldog zsibongás és - a felnőtt fejjel nehezen követhető - nyüzsgés egyértelmű jelét adta: a sportlétesítmény jó helyre került, a kis gazdák örömmel fogják használni azt. 

Kovács Róbert polgármester a Facebook oldalán meg is jegyezte: "Kedves Kereszturys diákok! Használjátok örömmel és egészséggel!

 

Forrás és képek: Kovács Róbert polgármester és Dr. Pap Sándor alpolgármester Facebook oldalai

Last modified on Wednesday, 10 September 2014 10:52

Édua Infomédia

Top Desktop version