Kőbányai Közösségi Hírlap

Megajándékozták az időseket

Rate this item
(1 Vote)

Hőterápiás masszázsfoteleket, háztartási gépeket, televíziót, házimozirendszert, mosógépet és hűtőgépet adományozott dr. György István főpolgármester-helyettes, Kőbánya országgyűlési képviselője két kispesti és hat kőbányai idősotthon, valamint idősklub számára. Az ajándékokat a december elején megtartott Adjunk a húroknak…és a rászorulóknak is! elnevezésű gitárkoncert bevételéből vásárolta a képviselő; az esten több mint 2,5 millió forint gyűlt össze magánszemélyek és cégek adományaiból. A koncertet megelőzően az intézmények összeállították a kívánságlistájukat, az adományok magas összegének köszönhetően az azokon szereplő tételek mindegyikét sikerült megvásárolni.

 

Már karácsony előtt átadták az időseknek azokat az ajándékokat, amelyeket dr. György István adományozott a két kerületben található idősellátó intézmények számára. A kispesti József Attila utcában egymás mellett két intézmény található, ide az otthon vezetése által összeállított kívánságlista alapján egy-egy hőterápiás masszázsfotelt adományozott a képviselő. A kért TV-foteleket januárban kapja meg az idősotthon. A kőbányai Szivárvány Idősek Otthona és az Együtt Egymásért Idősek Klubja szintén egy-egy masszázsfotelt kapott. Ide még ápolási ágyat és felfekvés elleni gyógyászati matracot is vásárol januárban a képviselő a fekvő ellátottak részére. Utóbbi adományokkal egy teljes betegszoba kialakítására nyílik lehetőség. A többi intézmény – a Borostyán Idősek Klubja, a Pongrác Idősek Klubja, az Őszirózsa Idősek Klubja és a Halom utcai Fővárosi Önkormányzat Idősek Otthona – lakói számára háztartási gépeket (pl. hűtőszekrény, mosógép, mikrohullámú sütő, kávéfőző), elektronikai eszközöket (pl. televízió, DVD és CD lejátszó) és vérnyomásmérőket adott át a képviselő.

 

Dr. György István december 6-i Adjunk a húroknak… és a rászorulóknak is! elnevezésű jótékonysági koncertjén a Póka Egon Experience-szel és az Omegából ismertté vált Benkő Lászlóval a kispesti lakótelepen lévő és a kőbányai idősellátó intézmények javára gyűjtött adományokat.

– A koncert előtt egyeztettünk az intézmények vezetőivel, hogy mire lenne leginkább szüksége az itt élőknek. Nagy öröm számomra, hogy a magánszemélyek és cégek felajánlásaiból összegyűlt mintegy 2,5 millió forintból sok mindent meg tudtunk vásárolni a két kispesti és hat kőbányai intézmény lakói számára – fogalmazott dr. György István az ajándékok átadásakor, és mindenkinek azt kívánta, használják egészséggel a készülékeket.

 

Forrás és képek: Dr. György István honlapja

Last modified on Saturday, 28 December 2013 12:29

Édua Infomédia

Top Desktop version