Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Avató a Gépmadár Óvodában

Rate this item
(2 votes)

Óvodánkban elmaradt idén kora nyáron a szokásos- már hagyománnyá vált rendezvényünk- a „Gépmadár nap”.  Ennek okai az intézményünkben megkezdődött felújítási, építési munkálatok, ezért nyáron átköltöztünk a Keresztury Dezső Általános Iskolába. Intézményünk felújításának végét szerettük volna az elmaradt ünnepséggel megtartani szülőkkel, gyerekekkel, családokkal, nevelőkkel közösen. Október 11-re meghirdettük az „Óvoda avatót”, annak ellenére, hogy a munkálatok még nem fejeződtek be. A nevelőtestület semmiképpen sem szerette volna lemondani a rendezvényt, így állványok közepette, de megtartottuk azt. Az udvart feldíszítettük, ezzel is próbáltuk vidámabbá varázsolni a környezetünket.

 

Ünnepség az óvoda udvarán

A felújítási projektet, és mint minden óvodai rendezvényünket figyelemmel kísérte és jelen volt most is Dr. Papp Sándor alpolgármester úr, az óvoda körzetének önkormányzati képviselője. Az egész napos rendezvény színes, változatos programokat kínált a gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. Délelőtt szüreti táncházzal kezdődött a mulatság, melyet az udvaron élő hangszeres zene kísért.

 

A bal oldali képen Dr. Pap Sándor alpolgármester tájékoztatja a megjelenteket, a jobb oldalin gyerekek zenés produkciója

A gyermekek vidámak énekeltek, táncoltak a már ismert és új dalokra, ritmusokra. Délután folyamán minden csoportban különböző tevékenységek folytak az óvodapedagógusok irányításával. A földszinten különböző táblajátékokkal ismerkedhettek meg az érdeklődők, készíthettek főzött só-liszt gyurmából sünit, Megismerkedhettek, hogy különböző termésekből miket lehet alkotni, valamint hagyományos népi játékok elsajátításában is részt vehettek. Az emeleti csoportokban katicabogarat, tészta és szívószál nyakláncot és karkötőt fűzhettek az érdeklődők. Az előtérben a földszinten zsíros kenyeret lila hagymával és meleg teát lehetett fogyasztani. A nagy kedvenc az udvaron felállított csúszdás légvár volt, amit szülői felügyelettel lehetett használni. A Keresztury Dezső Általános Iskolából is érkeztek vendégek, akik rocky tánc bemutatójukkal színesítették a programot.

 

 

A felújított helyiségek

Zárásként egy csodálatos meglepetés várta a gyerekeket. A korábban megvásárolt lufikat az egyik csoportba járó kisgyerek anyukája az óvodába járó gyerekek mindegyikének lufiból hajtogatott kedves kis figurákat, különböző formában és színben, aminek a gyerekek nagyon örültek.

Medveczkyné Magyar Erika és Koburger Emese óvodapedagógusok

Last modified on Tuesday, 29 October 2013 14:54

Hírek

Régi képek, emlékek

Zajlik a munka
Átadó ünnepség
Áll a szobor
Épül a lego-ház
Elkészült a lakótelep
Építési terv
Az iskola
Még nincs kész
A Gergely-bánya
Föld út

Közösségi Hírek

Mondja el Ön is véleményét a reptéri zajvédelmi intézkedési tervről!

Mondja el Ön is véleményét…

Tisztelt Kőbányai Lakosok!A környezeti zaj értékeléséről és kezeléséről szóló 280/2004....

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia