Logo
Print this page

Pályázati felhívás a "Kőbánya számít Rád" szociális alapú tanulmányi ösztöndíjra

Rate this item
(0 votes)

A Kőbányai Önkormányzat Polgármesteri Hivatala felhívást tett közzé a "Kőbánya számít Rád" szociális alapú tanulmányi ösztöndíj pályázatról.

Pályázható maximális összeg: 5 000 forint/hó (az általános iskola 5-8. évfolyamos tanulói részére), 10 000 forint/hó (a középfokú oktatási intézmény tanulói részére). Az ösztöndíj 2013 szeptemberétől 2014 januárjáig, öt hónap időtartamra szól.

A pályázat benyújtásának feltétele, hogy a pályázó:
a) Budapest Főváros X. kerület közigazgatási területén legalább egy éve lakóhellyel, illetve tartózkodási hellyel rendelkezzen,
b) közoktatási intézmény nappali tagozatának 5-13. évfolyamán tanuljon,
c) családjában az egy főre jutó nettó jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíj legkisebb összegének 200%-át (jelenleg 57 000 Ft), valamint
d) a 2012/2013. tanév félévi eredménye legalább 3,0 átlagot érje el, és ehhez képest a 2012/2013. tanév végi osztályzatainak átlagát legalább 0,2-del javítsa, vagy
e) az alapfokú közoktatási intézményben a 2012/2013. tanév végén legalább 4,2 átlagot érjen el, és a 2012/2013. tanév félévi osztályzatainak átlagához képest a tanulmányi eredményét ne rontsa, vagy
f) a középfokú oktatási intézményben a 2012/2013. tanév végén legalább 4,0 átlagot érjen el, és a 2012/2013. tanév félévi osztályzatainak átlagához képest a tanulmányi eredményét ne rontsa, vagy
g) mind az alapfokú, mind a középfokú intézményekben a 2012/2013. tanév végén 4,5 átlag felett elért eredménynél a pályázat akkor is érvényes, ha a tanulmányi eredmény 2012/2013-as tanév félévi átlaghoz képest legfeljebb 0,2-del romlott. 

Ha a pályázat benyújtásakor a tanuló a 14. életévét nem töltötte be, a pályázatot a törvényes képviselője nyújthatja be. A 14. életévét betöltött, de a 18. életévét be nem töltött tanuló a pályázatát a törvényes képviselője aláírásával együtt nyújthatja be.

A tanulmányi ösztöndíj tanév közben visszavonható, ha a tanuló a tanulmányait önhibájából nem folytatja, vagy ha a tanulót fegyelmi büntetésben részesítették, illetve az igazolatlan hiányzásainak száma meghaladja a tíz órát.

A pályázat benyújtásának módja, helye, határideje: a pályázatot postai úton vagy személyesen egy eredeti példányban, a megfelelően kitöltött adatlapon, az egyéb előírt dokumentumok csatolásával lehet benyújtani. A pályázatot „Kőbánya számít Rád - tanulmányi ösztöndíj pályázat” megjelöléssel 2013. június 28-áig lehet megküldeni a Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Polgármesteri Hivatal Humán Iroda címére (1102 Budapest, Szent László tér 29. fsz. 31.). A határidő lejárta után benyújtott pályázatokat a bíráló bizottság érdemi vizsgálat nélkül elutasítja.

A pályázathoz mellékelni kell:
a) a tanulmányi eredményt, a kiemelkedő tanulmányi, művészeti, tudományos, illetve sporttevékenységet tanúsító okmány másolatát,
b) a pályázó családjában az egy főre jutó nettó jövedelmet igazoló okiratot,
c) a személyi azonosítót és a lakcímet igazoló hatósági igazolvány lakcímet tartalmazó oldalának másolatát,
d) a tanulást befolyásoló egészségügyi okot igazoló irat másolatát.

A pályázat elbírálása meghatározott értékelési rendszer alapján történik, ösztöndíjban a legmagasabb pontszámot elérő pályázók részesíthetők. A pályázók csak a pályázati keretösszeg erejéig részesülhetnek támogatásban! 

A pályázót és a közoktatási intézményt a pályázat elbírálásáról a Hivatal 2013. szeptember 15-éig értesíti. A pályázattal kapcsolatos bővebb felvilágosítás kérhető a 36-1-4338 144 telefonszámon, illetve az This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. e-mail címen. A pályázati adatlap letölthető a www.kobanya.hu honlapról. Az adatlap másolható.

Tájékoztató a pályázati adatlap kitöltéséhez

A tanulmányi ösztöndíj iránti kérelmet a Budapest Főváros X. kerület közigagzatási területén lakóhellyel rendelkező, nappali tagozatos, 5-13. évfolyamon tanuló diák nyújthatja be.

Az adatlaphoz csatolni kell:
h) az egy főre jutó havi nettó jövedelem megállapítására alkalmas jövedelemigazolást vagy ennek hiányában egyéb iratot,
i) a megelőző tanév tanulmányi átlageredményeit (félévi, év végi) igazoló okirat másolatát,
j) a személyi azonosítót és a lakcímet igazoló hatósági igazolvány (lakcímkártya) lakcímet tartalmazó oldalának másolatát,
k) egyéb, a pályázat elbírálását elősegítő dokumentum (pl. orvosi igazolás) másolatát.

A hiányosan benyújtott pályázatot az egyszeri hiánypótlási kötelezettség teljesítésének elmulasztása esetén a Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Képviselő-testülete érvénytelenség miatt nem értékeli.

Értékelési rendszer a “Kőbánya számít Rád” szociális alapú tanulmányi ösztöndíj iránti pályázat elbírálásához

1. A tanulmányi pontszámok:

a) A tanulmányi eredmény:
Tanulmányi átlag: 4,5-5,0 Pontszám: 20
Tanulmányi átlag: 4,0-4,4 Pontszám: 15
Tanulmányi átlag: 3,5-3,9 Pontszám: 10
Tanulmányi átlag: 3,0-3,4 Pontszám: 5

b) A tanulmányi eredmény szinten tartása, illetve a javításának mértéke:
Javítás:
Javítás mértéke: 0,2 Pontszám: 10
Javítás mértéke: 0,3 Pontszám: 20
Javítás mértéke: 0,4 Pontszám: 30
Javítás mértéke: 0,5 Pontszám: 40
Javítás mértéke: 0,6 Pontszám: 50
Javítás mértéke: 0,7 Pontszám: 60

Szinten tartás:
Tanulmányi eredmény: 4,0 Pontszám: 5
Tanulmányi eredmény: 4,2 Pontszám: 10
Tanulmányi eredmény: 4,4 Pontszám: 15
Tanulmányi eredmény: 4,6 Pontszám: 20
Tanulmányi eredmény: 4,8 Pontszám: 25
Tanulmányi eredmény: 5,0 Pontszám: 30

c) A nyelvvizsga:
Felsőfokú: pontszám: 6
Középfokú: pontszám: 4
Alapfokú: pontszám: 2

d) Az ECDL vizsga modulonként: 2 pont

e) A tanulmányi, művészeti és sporteredmények (Ugyanazon típusú versenyben a szintek kizárják egymást, a kedvezőbbet kell figyelembe venni.):

Verseny: Nemzetközi vagy országos 1-20 helyezés - pontszám: 10
Verseny: Fővárosi vagy megyei 1-10. helyezés - pontszám: 6
Verseny: Kerületi 1-3. helyezés - pontszám: 3

2. Szociális pontszámok:

a) Az egy főre jutó jövedelem az öregségi nyugdíj legkisebb összegénél kevesebb: 5 pont

b) A tanulást befolyásoló egészségügyi ok: 5 pont

c) A lakhatási körülmények:
Egy főre eső m2 6 alatt - Pontszám: 15
Egy főre eső m2 10 alatt - Pontszám: 10

Letölthető dokumentumok:
Ösztöndíj adatlap (word)
Pályázati kiírás (pdf.)

 

Last modified on Wednesday, 22 January 2014 13:21
Édua Infomédia