Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Pályázati kiírás gyógyászati segédeszközök támogatására

Rate this item
(2 votes)

A Kőbányai Önkormányzat Képviselő-testületének Népjóléti Bizottsága pályázatot ír ki gyógyászati segédeszköz támogatására. 

A pályázat jogszabályi alapja:

Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Képviselő-testületének a szociális ellátásokról és a gyermekvédelmi támogatásokról szóló 32/2011. (IX. 23.) önkormányzati rendeletének 9. § (2) bekezdése.

A pályázat benyújtásának feltételei:

1. A pályázaton részt vehet az a Kőbányán lakóhellyel rendelkező személy, akinek családjában az egy főre jutó havi nettó jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíj legkisebb összegének három és félszeresét (99 750 Ft), egyedülálló esetén négyszeresét (114 000 Ft).

2. A pályázó a pályázat benyújtásakor köteles hitelt érdemlően - háziorvos, vagy szakorvos által - igazolni a gyógyászati segédeszközre való jogosultságot, valamint egyidejűleg csatolni a pályázati kiírásban szereplő igazolásokat, nyilatkozatokat.

3. A pályázóknak a részükre biztosított pályázati nyomtatványon az alábbi adatokat kell kitölteniük, illetve az alább felsorolt iratokat kell csatolniuk:
- a pályázó, illetve a vele közös háztartásban élők személyi adatai, nyilatkozat a pályázati feltételek elfogadásáról,
- az utolsó havi nettó jövedelemigazolás (munkabér, nyugdíj, családi pótlék, gyermektartásdíj igazolása, egyéni vállalkozók esetében a 2012. évi adóhatósági igazolás, munkanélküliek esetén a Munkaügyi Központ vagy a NAV igazolása),
- háziorvos, vagy szakorvos igazolása a gyógyászati segédeszköz szükségességérl,
- a patika, gyógyászati segédeszköz bolt, vagy egyéb szaküzlet – ahol a pályázó vásárolni kíván, és ahol a pályázat pozitív elbírálását követően kizárólag vásárolhat – előzetes tételes árkalkulációját, igazolását a gyógyászati segédeszköz áráról.

4. Gyógyászati segédeszköz-támogatásban a pályázó egy naptári évben legfeljebb két alkalommal részesülhet.

A pályázat benyújtásának helye és határideje:

A pályázatokat 2013. június 30-áig, ügyfélfogadási időben lehet benyújtani a Kőbányai Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálati Irodájában (1102 Budapest, Szent László tér 2-4.).

A pályázat elbírálásának menete:

A pályázatokat a Képvisel-testület folyamatosan bírálja el a soron következő ülésén, mérlegelési jogkörében dönt a támogatás mértékéről, mely összeg nem haladhatja meg a gyógyászati segédeszköz árának 90%-át. A Kőbányai Polgármesteri Hivatal Humán Iroda Szociális és Egészségügyi Csoportja a döntést követően értesíti a pályázókat a pályázat eredményéről. A gyógyászati segédeszköz megvásárlását igazoló eredeti számlát a pályázat pozitív elbírálásáról szóló értesítés kézhezvételétl számított 3 hónapon belül lehet bemutatni a Kőbányai Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálati Irodájában. A Kbányai Polgármesteri Hivatal Humán Iroda Szociális és Egészségügyi Csoportja a számla bemutatását követ 15 napon belül intézkedik a megítélt támogatás kifizetésérl.

Érvénytelenség:

Érvénytelen az a pályázat, amely az 1-4. pontban rögzített feltételeknek nem felel meg.

A dokumentumok pdf. formátumban innen tölthetők le:
pályázati kiírás gyógyászati segédeszköz igénylésére
- adatlap gyógyászati segédeszköz igényléshez

Forrás: Kőbánya.hu

Hírek

Régi képek, emlékek

Zajlik az éptkezés
Átadó ünnepség
Föld út
Épül a Mély tó
Dolgos kezek
Építik a tavat
Árkok és házak
Elkészült a lakótelep
Még nincs kész
Zajlik a munka

Közösségi Hírek

Mondja el Ön is véleményét a reptéri zajvédelmi intézkedési tervről!

Mondja el Ön is véleményét…

Tisztelt Kőbányai Lakosok!A környezeti zaj értékeléséről és kezeléséről szóló 280/2004....

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia