Kőbányai Közösségi Hírlap

Egyre népszerűbbek a közösségi vásárok Kőbányán

Rate this item
(3 votes)

Február 9-én két Közösségi Vásár várta az érdeklődőket Kőbányán: az egyikre a Kis-Pongrác telepen, a másikra Újhegyen került sor.

A Pongrác Közösségi Házban második alkalommal megrendezett közösségi vásárra nagyon sok gyermekruhát, valamint másoknak még használható eszközöket hoztak magukkal a résztvevők. Volt, aki technikai eszközeit kínálta - sikerrel. Jól jártak azok is, akik profi minőségű, ruhára varrható emblémákat, vagy egyéb ruhakiegészítőket kerestek. Az eseményt szervező Gera Zoltán, aki a Kőbányai Vagyonkezelő Zrt. menedzsere, ismét finom hagymás-zsíros kenyérrel és teával várta az eladókat és a betérő vásárlókat. De volt olyan is, aki maga készített süteménnyel járult hozzá a "terülj-terülj asztalkámhoz". A vásár biztonságos megrendezését az Alfa Polgárőr Egyesület két fős személyzete biztosította.

Szerkesztőségünk, azaz a Kőbánya.info és a Cselekedjünk Közhasznú Alapítvány által szervezett újhegyi Közösségi Vásár egyre népszerűbbé válik, az esemény ideje alatt több százan fordultak meg a városrész Közösségi Házában.

 

Az érdeklődőket széles kínálat várta: mindenféle, a háztartásban előforduló eszköz, tárgy és ruhaféle megvásárolható volt pár száz Forintért. A vásár különlegessége, hogy az eladók vásárlók is voltak egyben, hiszen mindenki végigböngészte a másik portékáit olyan holmik után kutatva, amire szüksége volt. A résztvevők gyerekei is jól érezték magukat, csapatba verődve töltötték el együtt idejüket, játszottak, fogócskáztak egymással.

Játszósarok

A vásáron ismét szép számban gyűltek a műanyag kupakok, már több zsáknyival hordtak össze eddig a résztvevők. Nemsokára akkora készletet halmozunk fel, amely alapján már megkezdhetjük egy hasznos civil kezdeményezés megtervezését. 

 

Egy kis kupac műanyag kupak

A Pongrác Közösségi Vásár következő eseménye márciusban egy baba-mama Börze lesz, amelyre a kisgyermekes anyukákat hívják és várják a szervezők. Az Újhegyi Közösségi Házban szintén március első felében lesz a következő Közösségi Vásár.

Last modified on Monday, 11 February 2013 14:00

Édua Infomédia

Top Desktop version